luni, 8 iunie 2009

Varful Lespezi


Dupa multa munca in folosul corporatiei: un nou weekend ratat in fata calculatorului ( frate parca nu se termina aceste weekend-uri pierdute la scarbici). Luni am zis ca merge un traseu de o zi. Nicu a ales: Varful Lespezi in Fagaras.
La 6 dimineata parasim scumpa capitala si la 9 si 15 parcam masina in fata Cabanei Piscul Negru pe un drum pe care pot sa-l numesc fara sa gresesc: "muci". Pai ce vrea sa promoveze tanti aia de Udrea daca ai drumuri de carute intre Curtea de Arges si Capra ( adica inceputul Transfagarusanului daca alegi ruta din sud)??? Si nu e singurul drum care iti rupe spinarea si sasiul, incercati sa vizitati Bucovina sau Valea Cernei...va sar plombele de la drumurile noastre de cacao.
Am iesit in juma de ora din padure si am cautat traseele care duc spre varful Lespezi. La urcare am ales culmea din dreapta ( punct rosu, de la stana care a ars o ia usurel dreapta) si la coborare am dat-o direct prin vale ( nu e marcaj dar mere bine).
Vreme a fost superba, sus pe Lespezi o panorama de nota zece: Negoiu, Caltun, Lacul Caltun, Moldoveanu si Vistea, Ciortea, Iezer Papusa, Cozia, Buila si....cred ca mai erau si alti munti dar nu i-am pozat.



Nicu si paraul Lespezi, cred

Lupta cu mustele: Nicu si Diana fugariti de ganganii, erau multe nenica...stoluri intregi :).


Vreme frumoasa


Si vreme naspa (parea ca o sa se strice, ciudat muntele, in 5 minute cerul albastru a disparut):




Pe varf vizibilitate mica, stiam ca undeva jos trebuie sa fie Lacul Caltun si la o aruncatura de bat Varful Negoiu. Singurul care iesea curajos din ceata era fratiorul cel mic: Varful Caltun.


Masa langa steaua-monument (asa pare dar nu stiu pentru ce a fost ridicata dar da bine in poze) inca 5 minute de lalaiala si buummmm....soarele sus pe cer, Negoiu la doi pasi si lacul la vedere.

Negoiu si strungile care il inconjoara:





Coborarea prin caldare:





Lacul Vidraru:







Muntele rosu


Pacat ca de sudul Fagarasului lumea nu prea a auzit, aici e un alt munte, ceva mai lin dar fara urme ale civilizatiei. Acum am planuri mari pentru Valea Rea, sa vedem, poate la toamna ( chiar merita vizititat sudul Fagarasului, se ajunge usor din Bucuresti si iti ofera peisaje unice prin frumusete). Sau o trecere din Iezer in Fagaras???...cine stie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu