duminică, 17 iulie 2011

Un weekend perfect

De Bucegi nu am cum sa ma satur. Pe cararile lui am inceput sa merg in timpul facultatii cu Adi, Florin si Canadianul, e muntele care mi-a adus atatea bucurii, dar mi-a dat fiori de nenumarate ori. Nu pot sa uit zilele de mai, coborand vaile de abrupt pe schiuri sau zilele de vara descoperind cararile nemarcate, departe de turistii galagiosi.
Am amintiri frumoase cu tablouri de toamna pline de culori puternice, cu peisajele din Poiana Gutanu, Cresta Balaurului, Valea Seaca dintre Clai si Valea Alba, imbracata frumos in roua diminetii. Dragi imi sunt si traseele uitate de lume ce trec prin turnurile Tiganesti, sau duc spre Bran prin Valea Gaura, Clincea sau prin Ciubotea. Am lasat la urma iarna, cu imagini superbe la cabana Padina, cu prietenii la schi de tura, calatori spre Saua Strunga (imbracata frumos in haine albe). Am multe amintiri si nu vreau sa exagerez, dar cred ca as putea scrie un blog intreg despre BUCEGI.

A fost un weekend plin, sambata am participat cu Saimon la Maraton 7500, Diana si Adi au facut ture frumoase de bici-bici, iar duminica am mers incet pe creasta calcaroasa ce leaga Saua Strunga de Varful Batrana. Coborarea am facut-o pe Valea Doamnei, un loc superb, plin de cascade si de peisaje salbatice. Am avut nevoie de acest sfarsit de saptamana, sunt obosit si acum cand scriu aceste randuri, dar simt ca mi-am incarcat bateriile pentru o saptamana lunga, care a inceput agitat in Bucurestiul fierbinte.


Refugiul Batrana:
Diana:


Refugiul Strunga:

In Saua Strunga:
Ne-am intors la Padina pe Valea Doamnei. A fost o surpriza frumoasa, am gasit o vale plina de cascade, fara gunoaie si mai putin umblata de turisti:
Racoare:


Valea Doamnei aproape de Pestera:

Cheile Tatarului:
Diana la vale, prima ei experienta de MTB. I-a placut mult:

Urmeaza povestea Maratonului 7500.

8 comentarii:

  1. foarte frumos, Marius! trebuie neaparat sa vad locurile astea

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e foarte frumos. Si trebuie facut circuit cu canionul horoabelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Valeeei, iar vad la tine pe blog locuri geniale din Bucegi pe care inca nu le-am vazut! Ce-mi faci tu mie... Uoff.... :)

    Adevarul e ca iti trebuie muuulti ani sa vezi TOT in Bucegi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bucegiul e NUMBER ONE :)))). Nimeni nu poate sa ma convinga ca Bucegii nu sunt cei mai frumosi munti din Romania.
    Si cei mai urati, aici e contrastul :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Frumosi inteleg, dar cel mai urati? :P Nu inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ah, poate doar din cauza aglomeratiei?

    RăspundețiȘtergere
  7. Dovada: http://arad.mobius.ro/Portals/4/tabere/Bucegi%20-%20Babele%20(1).jpg

    RăspundețiȘtergere