marți, 8 noiembrie 2011

Braul Portitei


Dupa o pauza de aproape doua luni am ajuns cu alai mare in Bucegi. A fost o plimbare scurta si am ales ziua de duminica, indemnati putin de www.meteoblue.com, care anunta ceva soare, putini nori si temperaturi scazute. Nu au nimerit prognoza, nu am prins nicio raza de soare, iar vizibilitatea in golul alpin s-a apropiat de zero. Nu am vazut nimic, am pierdut tot peisajul care poate fi admirat de pe Braul Portitei. Iar Portita, abia am zarit-o.
Dar asta a contat mai putin, am avut o gasca vesela: fete, baieti, doi cutzu simpatici, iar seara ne-am cinstit asa cum se cuvine, la carciuma armatei din Sinaia.
Am intalnit si zapada pe traseu, care ne-a pus mici probleme cand am traversat un valcel ceva mai inclinat, iar ceata ne-a incurcat de cateva ori cararile. Important e ca am luat o gura sanatoasa de aer si am facut putina miscare.
Daca stau sa ma gandesc bine si o asemenea atmosfera poate sa placa mult. Am prins Jepii Mici fara niciun turist, stancile erau imbracate intr-o ceata argintie, iar pomii purtau culori frumoase, de sfarsit de octombrie. Pacat ca aveam o sapuniera la mine, cu un DSLR as fi surprins mai bine aceasta atmosfera apasatoare.

Data: nu mai stiu, trebuie sa ma uit in calendar ( un sfarsit de weekend rece in Bucegi).

Mai multe poze gasiti pe contul meu de Picasa: https://picasaweb.google.com/103619053022839033701/BraulPortitei

Gasca, de la dreapta la stanga:
Gump, Sabina , jos Alexandru (Mavro), Diana , Happy, Dumitrel Marius, Irina si Stefan


Invitat surpriza: Panda ( asa l-am botezat), un caine frumusel foc, care s-a tinut dupa noi din Busteni pana sus in Braul Portitei. Cred ca avea ceva samanta de ciobanesc, trebuie sa recunosc ca rar vezi un maidanez asa de frumos:


Au fost si ceva probleme cu acest cutzu, nu stiu ce a mancat in ziua respectiva dar ...pe noi ne-a cam intoxicat. Aerele lui au ajuns adanc in narile noastre, iar senzatia de confort a cam disparut. Panda e un caine mai tembel, a alergat dupa o capra neagra pe niste saritori de peste trei metri, nu a reusit sa o ajunga dar s-a descurcat excelent prin niste locuri expuse, unde noi am fi avut de coarda si de ceva pitoane.


Cam asa arata portita. Am inteles ca din aceasta fereasta se vad perfect peretele Vaii Albe si Varful Picatura.
Multumesc Mavro pentru poze:


Cu Panda la sfat:


Si ceva culori de toamna, bine scaldate in ceata din vale:


Gasca vesela, putin obosita si cu gandul la o ciorba fierbinte:


Drumul spre casa:

17 comentarii:

  1. Frumos. Un cutzu ne-a insotit si pe noi in Crai, din Plaiul foii, pe la Malul Galben, pana la ref. Sperantelor, nu stiu cum a trecut saritorile! s-a descurcat excelent, vorba ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, am citit pe blogul vostru. Au 4 labe, nu stiu cum le folosesc dar reusesc :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos! De la Portita pe unde ati coborat?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce am vazut pe alte bloguri si descrieri sunt mai multe variante ( valcele). Noi am urcat pe jepii mici+braul portitei 40 de minute si ne-am intors tot pe braul portitei si jepii mici. Cu Happy nu vrem sa facem trasee cu saritori si nu vrem aventuri. E mai greu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu as fi vrut sa continuam pe braul lui raducu pana la intersectia cu jepii mari, dar vremea era urata rau...si am fi intalnit si altele culoare cu zapada. Aveam un singur piolet si eram 7 oameni. Plus lene mare.......

    RăspundețiȘtergere
  6. Aha, am inteles. Normal, si mie mi-ar fi frica sa-mi duc cainele pe undeva pe unde nu stiu la ce sa ma astept. Oricum, ai vazut, ei sunt mult mai priceputi decat noi :P

    Banuiam eu ca ati coborat pe acelasi traseu dar vazusem pe harta niste vai sub braul portitei si am zis ca ati incercat pe acolo.

    Oricum, n-avea rost pe asa o vreme. Mai ales cu lenea... stim si noi... :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Da. Am gasit o descriere buna...culmea, pe blogul lui Adi- Rosemarie :)
    http://www.ad078.com/tag/braul-portitei/
    Si ei au vazut ceva, pacat ca nu au pus poze din fereasta spre peretele vaii albe

    RăspundețiȘtergere
  8. Prima data am auzit de Braul Portitei, cand am citit povestea lui Matei. http://www.mateilaudoniu.ro/?p=175
    E delicioasa :)

    RăspundețiȘtergere
  9. O Doamne, am citit-o si eu acum. Misto tare o fi sa te culci la 2 si sa sune ceasul la 7!

    Da si eu toanta, de parca n-am fost si eu destul de aproape de asta :))

    PS. Eu acum aud prima data de Braul Portitei, de la tine :P Daca nu ziceai ceva de jepii mici nici nu stiam unde pe harta sa o caut :)) Ce rusine pe mine...

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar nu e nicio rusine. In Bucegi sunt n carari marcate si nemarcate. Cred ca Emilian Cristea si Kargel le stiau pe toate :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Hehe, pe cine recunosc eu in poze? Pe Faneee, colegul meu de clasa din liceu :)) Mica-i lumea :D Mi-ai dat o idee de tura pentru week asta, pe unde ati coborat?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ah, acum am citit si comentariile, ati coborat pe unde ati urcat :D scuze :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Lipsiti de imaginatie, ne-am intors prin acelasi loc. Dar, sunt valcele si valcele de coborat, unele mai usoare, altele mai interesante.
    Mai usor: http://www.ad078.com/tag/braul-portitei/
    Mai greu si mai ...interesant: http://www.mateilaudoniu.ro/?p=175

    RăspundețiȘtergere
  14. Stiu ca sunt o groaza de valcele prin zona si pe valcelul Portitei eu am mai fost, dar din seaca caraimanului. Insa daca nu cunosti zona e balaureala mare, cred :) Acum sa vedem daca ninge sau nu.
    ps: foaaaaaaaaarte simpatica hainuta lui Happy

    RăspundețiȘtergere
  15. Frumos traseu, va invidiez, sa ne luati si pe noi data viitoare.

    RăspundețiȘtergere