joi, 8 decembrie 2011

Inca e toamna: Saua Strunga-Varful Batrana


Am prins ultimul weekend superb de toamna la inceputul lui decembrie. Si ce vreme de manual am intalnit sus pe munte, cu mult soare, o gasca cat vezi cu ochii si un Bucegi mai putin umblat, care ne-a surprins placut cu ale sale creste albe, ce duc cu gandul la o imparatie a Craiului.

Nu stiu de ce, dar nu ma grabesc sa pun schiurile la vale. Aici se simte dorinta mea de a schia in fiecare an pe orice petic de zapada, pana la inceputul verii. Profit cat pot de zapada de mai pe vaile din Bucegi sau la Balea in Fagaras si ma bucur de orice drumetie pana vin sarbatorile de iarna.

Am ales un traseu usor, bun pentru o zi scurta de inceput de iarna: Moeciu de Sus-Saua Strunga-Varful Batrana-Poiana Gutanu-Moeciu de Sus.

Gasca...asa cum am scris mai sus a fost mare. Am avut senzatia ca intr-o singura zi am umplut un munte intreg cu tovarasii mei de drumetie. Nu puteau sa lipseasca Sorelul si Happy, fara ele tura de sambata nu ar fi avut acelasi farmec.

De ce am revenit pe aceste carari? Pai e simplu, ne-a placut mult Marathonul 7500 si am vrut sa luam cateva amintiri acasa din frumosul traseu ce strabate Bucegii. In timpul concursului trageam de noi sa trecem linia de finish, acum am facut poze la discretie, am scos capul din pamant si am admirat superba coborare din saua Batrana spre poiana Gutanu.


6 comentarii:

  1. Superb! Imi pare tare rau ca n-am putut veni! Daca imi ziceai ca il imbraci asa pe Happy cred ca lasam totul balta si veneam!! :))) Costumatia aia e belea!

    Eu sper sa prindem la inceputul verii urmatoare ultimele petice de zapada prin zona asta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. vai cat de dragalas e Happy! Eu sunt innebunita dupa genul asta de catei: micuti si cu urechile mari. Ce simpatic e! Daca ar fi toti cainii la fel.... Vai ce micut e: pe saritori mai mari, il iei rapid in rucsac. Si ce hainute! E special comandat treningul?
    Ce mare e refugiul Batrana din Saua Strunga. Eu nu am fost in zona. pare sa fie un traseu foarte frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Alexandra
    Nu au intrat zilele in sac, sigur o sa facem o drumetie impreuna. Si sunt sanse mari sa prindeti ceva petice de zapada la inceputului lui iunie:)
    @Rosemarie
    Am aflat sambata ca Happy e corcitura cu liliac :))). Cine s-ar fi gandit.
    Refugiul Batrana e superb, as merge iarna la o tura pe schiuri in zona, merita dormit acolo ca sunt conditii bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, asa ma gandeam si eu, la inceputul lui iunie.. Sa vedem cat de mult o sa ninga iarna asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Rosemarie si Alexandra
    Multumesc pentru comentarii, mai ales micuti si cu urechile mari :)))).
    Dar e mica si afurisita, zau ca asa e :)))). O fi de la urechi

    RăspundețiȘtergere
  6. wow...frumos de tot. o singura data am fost prin locurile astea, tot toamna. Vara viitoare cred ca revin! :)

    RăspundețiȘtergere