marți, 30 octombrie 2012

Un weekend plin



E o toamna superba, cu temperaturi placute, iar sfarsitul lui octombrie inseamna culori vii, care ne invita sa iesim in natura. Nu stau pe ganduri, o pun pe Happy in tren alaturi de Adi si Tudor si pornim cu CFR-ul pentru o tura usoara, pe doua roti in Baiului.

Traseul ales:  Gara Busteni- Palatul Cantacuzino- Culmea Zamora- Varful Baiul Mare- Culmea Sorica, maxim 23 de km cu 1100 m diferenta de nivel ( posibil ceva mai mica la vale, gara din Azuga ar fi la aproape 1000 de m altitudine iar cea din Busteni la 900 de m).

Vremea a fost EXCELENTA, putin cam rece la prima ora cand am ajuns in Busteni, dar soarele nu a vrut sa fie zgarcit cu noi si dupa un urcus de o ora prin padure, acesta ne-a rasplatit cu peisaje superbe si cu o vizibilitate perfecta. Asa e toamna, te poti bucura de culori tari, de liniste (turistii merg vara la munte si iarna la ski, nu exista alte anotimpuri pentru ei) si de peisaje deosebite. Si sa nu uitam de masivul Bucegi, singurul munte cu pereti de peste 500 de m din tara, care se prezinta in mod elegant din creasta Baiului. Nu exagerez, dar peisajul a fost incredibil si parca ne astepta sus, in forestierul lin ce strabate toata creasta Baiului.
Si daca aventura e pe doua roti intr-un masiv cu multe paduri de foioase pline de culori spectaculoase, reteta succesului e garantata. Am avut si o invitata surpriza in aceasta tura, pe nume Happy, care s-a tinut bine dupa noi pe urcari si coborari. E un caine de talie mica si nu puteam sa am asteptari prea mari, dar s-a tinut foarte bine dupa toata gasca, mai ales pe urcare, iar la vale faceam pauze ca o sa asteptam. Iubeste muntele si nu pot sa o las acasa cand merg cu bicicleta, o sa facem multe ture impreuna, de preferat scurte, de maxim 25-28 de km si cu diferente mari de nivel.

Explozie de culori pe Culmea Zamora:


Cei doi Adi se lasa usor fotografiati:



Si elementul surpriza:


Asa cum am scris mai sus, te incanta si parca iti blocheaza rotile de la bicicleta. In primul plan se vad masivele Caraiman si Costila, iar in centru se zareste perfect cel mai mare perete de stanca din Romania si cel mai mare perete de conglomerat din Europa: Peretele Vaii Albe.


Un loc incredibil de linstit daca nu trec carnatii motorizati pe ATV-uti sau Moto Enduro. Mama lor de putorosi care polueaza muntii cu parti mobilele lor, ce fac ei li se pare extrem...


Fix pe varful Baiul Mare am surprins acest moment de tandrete:


Ciucasul si Zaganu, vizibilitatea e excelenta:



Coborarea de pe Baiul Mare, foarte scurta dar intensa:



Culori de toamna:


Cutzu nedumerit:


Poza care mi-a placut cel mai mult:




Trebuie sa-i multumesc Dianei pentru aceasta iesire pe doua roti, ma intelege si o astept cu nerabdare pe carari de munte.


Duminica nu am stat in casa si am profitat de vremea buna, ca sa facem o plimbare pe traseele marcate de la Comana. Stiu ca e si o denumire pentru aceste iesiri in natura, daca nu ma insel se numesc hicking. Comana ne place mult, ar fi singura zona de langa Bucuresti care iti permite cu adevarat sa evadezi in natura si sa vezi ceva deosebit. Delta e foarte frumoasa, au inceput sa amenajeze poteci  si poduri prin zona deltei, iar padurea pare ideala pentru plimbari cu bicicleta sau pe cararile marcate.

Pornim la drum:



Bianca a dormit timp de patru ore cat ne-am plimbat. Aerul curat i-a facut tare bine:


Mlastina din padurea Comana:


Sunt multe carari excelente pentru mtb:


Taticule trecem impreuna mlastina?



Intr-un complex exagerat de scump, cu o ciorba 16 lei portia. Nu i-am retinut numele,  tot complexul e amenajat frumos, dar promit ca nu o sa mai calc pe acolo.


Zone amenajate frumos prin Delta Neajlovului pentru turisti:




Si traseele marcate de care va ziceam:




Inchei postarea cu aceleasi culori de toamna, tin putin si daca ai noroc, poti sa surprinzi un tablou natural:

6 comentarii:

  1. Pare o combinatie perfecta de wk si pentru muschi si pentru suflet :)
    Faine pozele cu abrupturile Bucegilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai scris bine, am impacat pe toate lumea...inclusiv muschii si sufletul :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Culorile toamnei sunt minunate si fotogenice. Totusi poza care imi place cel mai mult e cea alb negru, Costila si trei biciclisti. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai eu am fost pur si simplu extaziata de cum se vad Bucegii de pe creasta Baiului! :)

    Poza ta preferata e superba! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca mai e un loc de unde se vad Bucegii la fel de frumos: Piatra Mare. La iarna o sa merg cu schiurile de tura, ca am in minte o super coborare pana in Predeal :).
    Mi-a iesit si am fost "inspirat" de o alta poza facuta din acelasi loc:
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2687338710740&set=a.1301055614529.2036698.1474595511&type=3&theater
    Andreea cred ca il stiu pe Tataitza de pe alpinet :)

    RăspundețiȘtergere