marți, 15 octombrie 2013

Bucla trei Eco Marathon


Sunt cateva zone de o frumusete "crunta" care intra in categoria: TREBUIE SA AJUNGI ACOLO MACAR O DATA IN VIATA. Spre norocul nostru multe nu sunt departe de Bucuresti si inca pastreaza acel farmec "neatins" de industria turismului de masa (de multe ori prost inteleasa de romani). Pot sa spun ca Moeciu de Sus pentru noi e un loc minunat si aduce putin cu zona Tirolului dar cu un farmec romanesc.
 Daca nebunia din zona se opreste la castelul din Bran, pe dealurile din Moeciu de Sus si din Fundatica timpul a ramas aproape "incremenit" si asta ne bucura mult. Sa fie clar, nu cautam acel turism de enspe stele care ne lasa un gust tare amar, nu vrem cazare de lux sau un hotel de minim zece etaje si cu o parcare plina de asfalt. Chiar si in Austria am evitat statiunile pline ochi de turisti  si de hoteluri inghesuite, am ales satele aflate la 10-15 km de domeniul schiabil si care pastrau acel specific pe care puteai sa-l gasesti doar la localnici. 
Si ca sa nu ma abat prea mult de la subiect, inchei cu aceasta idee:  cautam natura asa cum era ea pana sa apara turismul industrial si ma bucur ca am regasit-o pe dealurile din Moeciu de Sus. 
Si ca sa iasa o tura cu adevarat speciala i-am luat la drum pe Mihai si pe patrupedul lui de incredere Oscar. Am avut o trupa frumoasa cu caini, bebel si cu un cuplu de parinti care nu-si tine copilul de un an si trei luni inchis intre betoanele din Bucuresti. Asa ne place, asta o sa facem cat de des putem...

Aici am pus track-ul, timpul e unul mediocru, dar cine are chef sa alerge pe dealurile din zona cand vremea e frumoasa si nimeni nu ne grabeste:

Trebuie sa instalez o versiune mai noua de Photoshop, cea pe care o am acum ( sapte daca nu ma insel) e ciudata si pozele pierd repede din calitate dupa ce le prelucrez. O fi si din cauza blogger-ului care papa mult din calitate pozelor prin diverse metode de compresie? Sincer nu stiu, dar pozele originale aratau ceva mai bine.

Ca sa nu o lungesc prea mult, recomand bucla trei de la Eco Marathon, nu aveti nevoie de GPS ca sa va orientati ( traseul e foarte bine marcat cu o banda roz), dar trebuie sa tineti minte ca o sa treceti prin multe proprietati si trebuie sa lasati totul asa cum ati gasit acolo.

Sper sa va placa de Bianca (cea care "beneficiaza" de o super sedinta foto la fiecare iesire pe munte) si de cei doi hami...cele trei personaje principale din aceasta postare:
















  



 






Un comentariu:

  1. Cred ca este o intreaga aventura sa plecati cu totii la drum, inclusiv cu cei doi patrupezi numai bine:)

    RăspundețiȘtergere