duminică, 7 decembrie 2014

Brana Caprelor


Pentru mine e simplu: cel mai spectaculos traseu din Bucegi e BRANA CAPRELOR din masivul Bucsoiul, poate cel mai aerian traseu marcat pe care l-am parcurs pana acum. Sunt multe locuri speciale in Bucegi, mai ales traseele nemarcate din abruptul prahovean, dar pe Brana Caprelor simti ca esti intr-o alta lume. E singura cararea ce strabadete palatul de stanca din Bucsoiul intr-un peisaj dramatic ce ofera o perspectiva perfecta catre caldarile glaciare Malaiesti si Tiganesti.

Pozele nu sunt cine stie ce, lumina a fost foarte proasta pana aproape de amiaza, cu o pacla care strica cam toate imaginile pe care le-am facut, dar senzatia e incredibila atunci cand mergi pe acea cararea ingusta din masivul Bucsoiu, iar in dreapta ta ai un gol de aproape 700 de m ce iti da fiori. Iar daca Happy si Luli nu au stare si vor sa alerge dupa toate caprele negre ce ne-au iesit in cale, atunci cu siguranta o sa iasa si de o mica aventura. Noroc ca aveam cate o lesa pentru fiecare si le-am legat de mijloc.

Intr-un peisaj frumos de toamna tarzie s-a consumat si ultima drumetie din acest sezon. Dupa multi ani am ajuns din nou la cabana Malaiesti, iar atmosfera pe care am intanit-o acolo a fost fix asa cum trebuie. Toata vara cei doi caini pe care-i car pe munte au fost evitati si chiar "pomeniti" de "turistii" ce invadeaza cu mic cu mare platoul Bucegilor. Dar in aceasta perioada a anului raman pe munte doar oamenii ok, care au o atitudine foarte ok fata de Happy si de Luli. Ce inseamna atitudine OK? E un respect simplu fata de doi patrupezi ce merg pe cararile noastre cu zambetul pe bot.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu