luni, 19 decembrie 2016

Un weekend in Poiana


Poiana Brasov arata excelent in acest sezon, administratorii au pus osul la treaba si au reusit sa ne ofere doua partii perfect "funcitionlae" de la 1799 de, m pana jos la 1000 de m.

Sulinar si Drumul Rosu au aproape 800 de m diferenta de nivel daca urcam cu cabina mare si avem inca doua variante: Lupului pana la scaunul de la 1350 de m si o varianta tare faina ce evita marele zid. Nu am stat sa fac un calcul, dar pe hartie si in realitate lucrurile arata bine pentru un inceput de sezon fara zapada de la mama natura.

E multa aglomeratie, dar nu stai la cozi la instalatii, iar partiile nu au pietre si sunt bine batute. Cu alte cuvinte, daca vrei sa-ti faci damblaua si sa schiezi in mod industrial, in Poiana poti sa o faci asa cum trebuie.

Dar e zapada dura, asa e omatul artificial si trebuie retinut un ski de partie face diferenta. Noi am fost cu doagele de tura si ...a fost cam greu la vale.K2 Annex-urile mele de 98 de mm derapau cam mult, o sezantie pe care am uitat-o de cand am trecut Kastlex MX 78.

Sambata seara am urcat cu Nae si cu Tudor, baietelul lui de 11 ani pana la cabana Postavaru. Eu am urcat pana pe varf pe un vant de peste 80 de km/h care la rafala cred ca atingea si suta. Dar la vale a fost tare fain, am trecut dupa ratrack iar omatul se prezenta excelent. De la Cabana  Postavaru pana jos am facut 5 minute. Cam putin, dar senzatia a fost EXCELENTA.

A fost un weekend fain, petrecut cu familia la munte. Asteptam zapezile mari, pentru ca...mi s-a cam luat de partie :).


 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu