miercuri, 25 martie 2020

Valea Cerbului cu o mica incalzire pe Sugari si pe Ialomita

Cam acesta a fost si ultima iesire la schi, pe Valea Cerbului din Bucegi pe o zapada excelenta de primavara. Au fost trei coborari, spre firul Sugarilor de la Manoliu până la cascada, prima caldare din Ialomita si Valea Cerbului pana la 1513 m, cu in start fix de lang Varful Bucura (2494 de m pe GPS).

A fost o tropaiala monstru, am plecat din dreptul partiilor de schi din Sinaia si am mers 23.6 km. O cifra record pentru un schi de primavara.

Au iesit 1500 de m diferenta de nivel la vale....dar parca nici asa nu a fost de ajuns cat am schiat 
Acum stam cu totii acasa si asteptam vremuri mai bune. Important e sa fim sanatosi si sa-i protejam pe cei dragi. Intrarea pe Sugari din zona Cabanei Manoliu. Sunt niste viraje beton rau de +40 de grade. E o coborare scurta pana la cascada dar foarte faina. De acolo am urcat pe firul vaii in Cerdacul de iarna.


Valea Ialomitei a fost ciudatica. Am prins o crusta care mi-a pus tehnica la incercare, dar cand am ajuns la soare am dat de acel firn perfect, specific sezonului de primavara.

Valea Cerbului are o balaureala monstru prin padure. E fain cand schiezi in golul alpin, dar in padure  schiul e un dezastru. Ai saritori peste saritori, tot felul de praguri ciudate. Dar chiar si asa, a fost o distractie mare sa ajung pe doage pana la 1513 m altitudine. De acolo in fix o ora eram la masina de la Gura Diham.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu