luni, 26 octombrie 2009

Comorile Macinului

Gasca: Cristina, Narcis, Florin, Turcu.
Traseul ales: Creasta Pricopanlui/ Muntii Macin

Creasta Pricopanului pare ( si este) impunatoare, te uiti putin nedumerit si te intrebi: bai nu seamana cu Fagarasul, crestulita asta nu aduce a Lespezi-Caltun-Negoiu?
Ajungem tarziu, la 11 parasim Constanta si la 1 si ceva halim la masutele asezate frumos pentru turistii manelisti ce petrec cu spor in fiecare weekend la poalele masivului. Putini urca desi traseul pleaca de sub nasul lor, ei incing bine gratarele, baga maneaua si cad ca porcii in fund la prima pasa cand joaca miuta. Nu ne grabim, vremea tine cu noi, nu e nici prea cald nici prea rece, e soare dar atat cat trebuie pentru o zi de octombrie.
Mi-a placut ca era curat, traseul bine marcat, iar la intrare te intampina panouri cu informatii clare, o harta pentru Creasta Pricopanului (merita citite, cred ca in Retezat am vazut ceva asemanator), cei care au grija de Parcul National Macin merita felicitati.

Dupa 10 minute gasim un izvor amenajat frumos, pacat ca nu avea apa ( poate la primavara)


Noi am renuntat la traseul marcat am ales prima vale pentru a intra in creasta:

Am urcat prin dreapta, aproape de varf am ales o crestulita mica ce duce spre o saritoare ceva mai serioasa ( mi-a tremurat putin funduletul, coarda nu aveam dar granitul din Macin iti ofera o aderenta excelenta):

Florin mi-a urmat exemplul si a urcat si el primul varf pe care l-a intalnit:Natura s-a jucat cu acest munte, peisajul e unic, stancile au fost modelate frumos, parca prea frumos:


Primul episod din serialul: Un zambet frumos:Sfinxul din Macin:


Ultima tinta pentru ziua de azi: Sulucu mare ( 370 de m)
Episodul 2: un zambet frumos

Pricopanul e plin de surprize, te astepti la un traseu foarte usor: te simti ca in Fagaras, urci un varf ca sa cobori 200 de m pentru a urca alt varf. Noi am avut ghiozdanele usoare dar am transpirat putin la ultimul urcus spre Sulucu Mare.

Admiram toata creasta, in ultimul plan se vede si varful de unde am inceput traseul:

Eu

Episodul 3: Un zambet frumos

Daca iubesti muntele e bine sa ajungi in Macin, aici gasesti o lume diferita, nu seamana cu nimic din ce ai vazut pana acum. Daca in Ciucas si in Bucegi vezi doau trei stanci care seamana cu Babele la Sfat sau cu Sfinxul aici sigur o sa descoperi o lume plina de povesti, stancile sunt personajele principale, care au fost modelate dupa voia naturii pentru un cadru fantastic.

Prindem apusul, ne fugareste o haita de caini si drumul spre casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu