duminică, 9 septembrie 2012

O zi in Bucegi


A fost o tura pe fuga intr-o zi frumoasa de sfarsit de Iulie, alaturi de o familie indragostita de munte si care s-a terminat cu o mica alergare montana cu Happy, pe frumoasele carari din Bucegi. Simt ca pentru urmatoarele doua ore o sa fac parte din aceasta familie, e o sezantie deosebita si ma bucur ca pot sa fiu alaturi de ei.
In primult rand trebuie sa-i multumesc lui Fane, care a venit cu o idee splendida de a face impreuna cu sotia si fetele lui, traseul pitoresc ce pleaca de la Piatra Arsa si coboara usor pana aproape de hotelul Pestera. E o carare simpla care ofera multe perspective deosebite asupra vailor Ialomita, Doamnei si Sugarilor.

Am ajuns cu masina pana aproape de Piatra Arsa pe drumul asfaltat fara niciun motiv pana in inima Bucegilor.

Fetele erau pline de energie, iar cea mai mica, la 4 ani ,era prima alaturi de Happy. Asa o sa facem si cu Bianca, de mica vrem sa o ducem pe munte, ca sa nu-si traiasca copilaria printre betoanele Bucurestiului.

Ne despartim langa cabina Pestera, noi avand ca prim obiectiv: Varful Omu prin Valea Ialomitei:


Pentru Happy aici e un colt de rai, are cu ce sa se joace: vaci, oi, caini ciobanesti si magarusi. Cu toti socializeaza, cu sau fara voia lor:


Seceta a schimbat peisajul, cascada cea mare de pe Valea Ialomitei lipsea cu desavarsire:


Acceleram putin si imi aduc aminte de experienta de acum un an de la Marathon 7500. Nu vreau sa slabesc ritmul si imi propun sa scot un timp bun pana la Varful Omu. Moralul e bun, incerc sa alerg pe portiunile de plat si simt ca particip de unul singur, pe aceleasi carari care au fost "invadate" de sute de participanti acum doua saptamani, la cel mai frumos concurs organizat pe munte. Ma intrec cu adversari "nascociti de imaginatia mea" si simt ca azi pot sa scot un timp excelent. Repet, Marathon 7500 mi se pare cel mai frumos marathon montan, are ceva special greu de povestit intr-o singura postare.


Mecetul Turcesc:


La Omu era agitatie mare, noi eram pe fuga, trebuia sa prindem trenul de 15. De la Pestera a inceput mica noastra alergare, am reusit un timp bun, o ora si cincisprezece minute, cu tot cu poze, un timp mai bun cu cinci minute ca acum un an, la marathon 7500.

Valea Gaura:


Mancam ceva din traista si incepem alergarea pe Valea Cerbului. Aici s-a rupt filmul pentru Happy, aproape de limita padurii temperatura a sarit bine de 35 de grade, iar dulaului i s-a facut rau. Eu goneam la vale, tare incantat de cararea perfect "alergabila" ce pleaca din Poiana Costilei si strabate Plaiul Munticelului, iar Happy suferea in tacere la un metru in spatele meu. Mi-am dat seama tarziu ca ceva nu e OK cu Happy,aceasta fiind supraincalzita, si am varsat toata apa pe care o aveam pe ea fara niciun rezultat. Am invatat o lectie: pe canicula o sa am grija sa nu mai chinui cainele, au alt organism si trebuie sa-i intelegem.

Valea Cerbului:

In martie Tomcat a schiat valcelul din dreapta. A ales o linie perfecta, jos palaria pentru constantean:

15 comentarii:

  1. Minunati Bucegii. Si tu fericit ca i-ai vazut din nou. Asa sa faceti cu fetita voastra, de mica la munte unde-i frumos.

    Apropo de Bucegi am vazut la cineva un tricou inscriptionat funny "bucegar pe viata" :). Il inteleg de ce il poarta. Cred ca vreau si eu unul

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru noi, cei care stam in Bucuresti, nu exista munti mai frumosi ca Bucegii, asta stiu sigur :). Sunt muntii mei de suflet, cu cele 1000 de vai si carari mai putin stiute, nu poti sa te saturi de ei o viata intreaga.
    Vreau si eu un tricou cu "bucegar pe viata" :)), pare o idee excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca putem sa ne ducem sa ne facem la Unirea la promotionale :), va fi mai rapid decat sa cautam prin magazine. Acu' mi-a picat ideea

    RăspundețiȘtergere
  4. Clar, hai sa mergem cu totii sa ne facem tricouri! :D Pe bune! :)

    Anyway, saracu catelus, si-a revenit pe urma??

    Deci.. cum sa iti zic... esti prea tare cu timpul scos.. cand ma gandesc la urcarea aia din vale pana la omu... Noi am coborat pe acolo si ma uitam mereu in urma gandindu-ma ca nuuuu vreau sa urc pe acolo :P

    Si zici ca nu mai era deloc apa, nici la cascada mare, nici la cea din dreapta??

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Alexandra! Era un firicel mic si amarat in dreapta cum urci, nu stiu daca acum a secat dar debitul era tare "anemic". Happy si-a revenit abia luni, sambata seara si duminica nu avea ochi sa ma vada :). Au sentimente cateii si se supara repede, cine ar fi crezut :D.
    Daca stau sa ma gandesc, a fost ultima ei iesire pe munte, acum sigur e suparata pe mine ca i s-a luat de aerul de Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  6. :))) Ce ti-e si cu cainutii astia :P
    Deci s-a simtit mai bine dar a stat suparat? :)))) Mititelul! :)

    Tare as vrea sa am si eu un caine sa-l iau cu mine pe munte, ii iubesc de nu mai pot, dar din pacate sunt alergica si nu pot avea catei in casa... :(((

    Sper ca voi sta si eu odata la casa si atunci poate va fi ok sa iau un caine sa aiba casuta lui in curte...

    RăspundețiȘtergere
  7. Legat de tricouri eu cu Marius ar trebui sa scoatem o editie limitata dedicata Iezerului :)... stie el de ce. Inca ma gandesc la numele colectiei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe fata Bucegi, pe spate Iezer :))). Si Alexandra ar avea nevoie de unul

    RăspundețiȘtergere
  9. Faina postare!

    legat de "bucegar pe viata", asta cred ca ati vazut pe blogul lui ruxache. Are copy rights, cred :P

    Asa sa faceti si cu fetita, sa mearga Bianca de mica pe munte si asteptam peste un an, doi, jurnalele voastre, in spate cu port bebe :P

    Vai saraca Happy, a suferit de caldura! Dar eu nu inteleg cum de socializaea ea cu ditamai dulaii de stana, ea fiind asa micuta?!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Rosemarie asa este.. acu' mi-am adus aminte... am vazut tricoul lui Andrei :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Negociem cu Rux, lasam o atentie si printam tricourile cu un mic logo: "bucegar pe viata", Powered by Ruxache :). As fi vrut duminica sa facem o drumetie usoara cu Bianca, vremea se anunta cam instabila...vedem.

    Inca ceva, e ok sa ai "o ea" pe munte, dulaii de la stana sunt foarte incantati de prezenta lui Happy...si de mirosul ei :). Daca era "un el" ar fi fost mai greu, mai ales pe creasta Fagarasului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca era un el stabileai un record de genul... creasta Fagarasilor in 10 ore sau mai putin :)

    RăspundețiȘtergere
  13. toata creasta, fugariti bine de ciobanesti :))).

    RăspundețiȘtergere