marți, 16 aprilie 2013

Padina


Recunosc ca la inceputul lui martie am fost oleaca lipsit de orice imaginatie, pentru ca am ales doua weekend-uri la rand aceeasi locatie din Bucegi, pe aceeasi fata strajuita de varfurile Tataru, Stungile Mari si Mici si varful Batrana. Dar atunci cand  imi place o zona si simt ca nu am descoperit tot ce poate fi explorat pe doage intr-o singura zi, atunci clar simt nevoia sa revin pentru o noua iesire la Padina, pentru schi de tura in mijlocul naturii.
Aici nu sunt coborari incredibil de abrupte sau zone expuse la avalanse, nu e un teren de freeride, iar muntele e ceva mai "bland", dar zonele de joaca sunt incredibil de frumoase. Si poti sa schiezi mult si bine, picioare sa ai la deal si la vale ca nu ai cum sa te plictisesti un weekend intreg.
Si ca loc de cazare recomand Salvamont Padina, nu o sa regretati: mancarea e incredibil de gustoasa iar camerele arata la fel de bine ca la o orice pensiune curata si cu oameni gospodari care vor sa-ti faca seara pe care o petreci la ei ceva mai frumoasa.
Gasca a fost de nota zece plus, Fane si Mateo mi-au fost tovarasi buni de drumetie, iar noaptea la cabana Salvamont Dambovita mi-a adus aminte de vremurile bune cand imi pierdeam weekend-urile prin sala de mese, cu grupuri mari, chitari langa chitari si voie buna la cabanele din Bucegi. Am retrait acele vremuri frumoase, care pentru mine or sa ramana unice.

Cum a fost la vale? Greu rau, aproape imposibil de schiat, pe fetele nordice am prins PRINTESA CRUSTELOR, iar pe fetele sudice sau estice o zapada grea, buna rau de rupt ligamente. A fost SUPRAVIETUIRE:


 Pe varful Tataru se deschide tot peisajul, aici e locul in care te simti cel mai bine:
 Strungile sunt impunatoare:
 Viraje cam chinuite in mama crustelor.





Si un apus de zile mari cu cei doi voinici:
Am reusit peste 1700 m diferenta de nivel de dat la deal si la vale in cea mai proasta zapada pe care poti sa o intalnesti pe munte. Dar asa e acolo sus, poti sa prinzi orice omat, important e sa nu stai in inchis acasa in weekend si sa pui mecanismul in miscare.
Pentru mine Padina o sa ramana un PARADIS pentru ski de tura si o sa revin in fiecare an aici, indiferent de zapada, gasca sa fie ca planuri sigur o sa-mi fac.





3 comentarii: