vineri, 31 ianuarie 2014

Minivacanta la Predeal


Sincer nu aveam nicio asteptare de la o minivacanta programata din scurt, fix in timpul saptamanii, cu multe coduri portocalii si rosii anuntate in toata Muntenia, Dobrogea si Moldova. Dar in mod surprinzator la munte toate au mers asa cum trebuie, am avut o cazare decenta fix langa partie, in prima zi cand au fost si marile coduri la Predeal a nins marunt la minus un grad, fara vant, dar intr-o atmosfera perfecta de iarna. Iar a doua zi, dupa cum puteti vedea si din poze a fost PERFECT. Patru grade in timpul zilei, cu un soare tare generos si cu partii aproape pustii. 

Cred ca am spus-o de enorm de multe ori, nu-mi place Predealul! Are cateva partii scurte si de dat la bete si o fauna oribila in fiecare weekend ( promovata intens de stiristele de la proteve, ce dau imagini cu "adevaratii schiori", care o ard la vale cu celofanul sub fund). Dar noi am vrut sa o ducem si pe cea mica la munte si cred ca am facut cea mai buna alegere cand am ales aceasta locatie. Sa fie clar, cel mai bun raport calitate pret il ofera Poiana ( si ma refer strict la skipass vs partii ingrijite si numar de km), dar ne-am fi complicat cu o cazare departe de partie, distanta prea mare de Bucuresti ar fi obosit-o mult pe Bianca, iar lipsa magazinelor din statiune e o problema reala cand ai un copil cu tine. 

Si inca ceva, acel acces rapid simt ca il ai doar la Predeal, esti practic acolo tot timpul daca ai cazarea fix pe partie si te ajuta enorm de mult daca ai un copil mic. Suna ciudat, dar pare o destinatie de familisti in timpul saptamanii, cel putin pentru noi asa a fost ( de weekend nici nu vreau sa aud, stiu ca e omorul de pe lume aici).

Astfel la Predeal am schiat pe rand cu un singur skipass platit pentru doua zile, ne-am dat pana ne-au lasat picioarele desi unul trebuia sa aibe grija de Bianca. Si ca sa fie oleaca mai interesanta iesirea noastra, am incercat pentru prima data doua ture pe foci  cu Bianca in rucascul de munte pentru copii: una ceva mai scurta miercuri pana unde se termina teleschiul de pe Varianta, iar a doua in ziua am profitat de tot soarele care ne-a incalzit la ora amiezii si am urcat partia Clabucet pana la statia superioara a telescaului. La vale problema a fost si mai simpla, am alunecat incet pe doage cu cea mica in spate supravegheat atent de Diana.

A iesit bine si cred ca o sa repetam experienta ceva mai des la primavara in Valea Dorului. In martie si aprilie speram sa o luam si pe Happy acolo, din ce am inteles accepta "caini de buzunar" la cabana.

Si inca ceva, in Predeal cred ca o sa mai ajung peste minim cinci ani. Simt ca o sa fac icter sever daca o sa repet la infinit inca o data cele trei partii cu nume penibile!
 Dar sa nu ma intelegeti gresit, a fost o iesire foarte OK, intr-o statiune aproape pustie si pot sa spun fara sa gresesc, ca a fost o minivacanta reusita.


Hai mai repede tati, ca trece ziua. Am urcat greu, cam o ora si zece minute am facut pana la statia telescaunului. E mult, dar cine ne grabea?


Diana a testat pentru prima data echipamentul ei usor cu legaturi Dynafit Speed si schiuri Black Diamon de 1200 de grame. S-a descurcat excelent si o sa inceapa si ea iesirile la ski de tura.


Acele Morarului:











13 comentarii:

  1. Pentru peisaj si pentru cat de libere sunt partiile merge si Predealul cateva zile mai ales ca, dupa cum spui, se potriveste cel mai bine variantei in trei (sa-ti amintesc de lungul drum de doua zile spre Austria??! ca numai asta e un motiv bun de mutat in Cluj sau Timisoara...)

    Am urmarit si pozele de pe fb si nu cred ca puteati prinde zile mai frumoase de-atat, de poveste nu alta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Peisajele au fost superbe, multumim Claudia. In Austria nu o sa mergem anul acesta, chiar ca e lung drumul daca nu zbori la Munchen, dar o sa incercam experimentul Bansko cu cea mic. Condus 10 ore ( ca o sa facem mai multe pauze), dar la inceputul lui martie cand e mai cald :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super fain! De unde e facuta prima poza cu acele morarului? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Fix de pe partie, chiar sus unde se termina telescaunul. As fi vrut sa fac si o mica drumetie cu cea mica in spate pana la cabana Garbova, dar ar fi insemnat sa schiez cu cea mica in afara partiei...si nu e asa ok :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, super! N-am mai fost de foarte mult pe acolo, asa ca am uitat.. :P
      Banuiesc ca ai mai mers si alta data pana la Garbova, nu?
      La cat de simplu si usor e pana acolo... nu cred ca trebuie sa iti faci mari griji :)
      Doar ca stii.. la intoarcere ar insemna doar urcat la deal :)

      Ștergere
    2. Ah, am uitat sa zic, pana si eu am schiat o data de la clabucet plecare pana la garbova :)))
      Acuma mi-am amintit, ce chestie! Habar n-aveam ca am facut schi de tura la viata mea :)))
      Deci cum ziceam, daca eu care sunt cea mai habarnista ever pe schiuri am fost pe acolo, iti dai seama ca tu care esti super expert, poti sa mergi si cu ochii inchisi, si cu cea mica in spate :P

      Ștergere
  5. :)))). Acum am citit ce ai scris. Da...dar nu am vrut sa risc, era si ceva crusta si puteam sa cad cu ea. Am preferat sa schiez pe partia Cocosul cu ea, o singura coborare. A iesit ok

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, ai dreptate! Nasol cand e crusta...
      Cred ca ar fi safe doar daca ai sti sigur dinainte ca e pulver peste tot...

      Ștergere
    2. Pulvarul e cea mai faina zapada. Dar....e tare rara....

      Ștergere
  6. Si inca ceva, nu sunt expert...din contra :D. Dar iubesc mult acest sport

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,

    Numele meu este Daniel Stroe si va trimit acest email pentru ca ma intereseaza publicarea unui articol pe site-ul dumneavoastra. Tin sa va spun ca acesta va contine un link catre site-ul: Cazare10.ro, unicul lui scop fiind optimizarea acestui site pentru motorul de cautare Google. Articolul il puteti scrie dumnevoastra, il putem scrie noi sau chiar puteti modifica un articol trimis de noi pentru a se potrivi cat mai bine cu stilul dumneavoastra de scris. Tin sa precizez ca articolul este redactat de un specialist in domeniu si poate fi despre o zona turistica, un obiectiv turistic sau chiar aveti posibilitatea sa spuneti dumneavoastra despre ce sa scriem.

    Sa vorbim putin si despre beneficiile unei astfel de colaborari:
    Pentru dumneavoastra: Primiti un articol de calitate, unic + o suma de bani
    Pentru mine: Primesc un link pentru site-ul Cazare10.ro cu scop SEO (adica rol de optimizare pentru Google)

    Tin sa adaug ca link-ul din interiorul articolului, despre care vorbeam, va fi cat se poate de natural introdus, fara sa deranjeze pe nimeni.

    Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

    Cu stima,
    Daniel Stroe

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua! Multumesc pentru propunere dar blogul meu are format.

    RăspundețiȘtergere