luni, 9 martie 2015

Culmea Cazacu


O zi ca aceasta pare o mare raritate la munte, mai ales in Baiului locul in care vantul bate intr-o zi superba cu cel putin 50 de km/h. Si daca mai puntem si ingredientul magic: adica zapada perfecta, atunci toata tura cu siguranta e o mare reusita. Dar la ski de tura nu mergi ca sa gasesti pulvar, ci vrei sa traiesti o experienta pe munte alaturi de cei dragi, pe o vreme perfecta la inceputul lui martie. Sus temperaturile erau cat se poate de negative, iar zapada se pastra asa cum trebuie: rece si foarte buna pentru ski. La altitudine inca e iarna si asta e tare bine pentru ca cel mai bun omat e cel rece.

Tura a inceput putin mai rusinos as zice, cu gondola pana sus pentru a scapa de urcusul abrupt pe partia Sorica. Destinatia zilei a fost Varful Cazacu  (1755 de m), iar culmea pe care urma sa coboram era fata vestica ce se indreapta spre Culmea Urechea.
Daca la inceput am avut putine emotii pentru ca nu stiam cat de stabila e zapada, dupa primele viraje in pulvar lucrurile s-au schimbat in bine, iar placerea de a schia poate fi prezentata foarte usor cu ajutorul filmuletului facut de Tomcat. Vizionare placuta:






























2 comentarii:

  1. Mai, dar frumoase urme ati mai lasat... abia astept ziua cand o sa desenez si eu una mai lunga de zece metri!... si neterminata in vreun brad :)

    RăspundețiȘtergere
  2. daca ai fi avut zapada noastra ai fi desenat de sus pana jos. A fost cea mai buna zapada pe care am schiat-o in ultimii ani. Usoara ca fulgul si mai buna ca cea de pe partie

    RăspundețiȘtergere