vineri, 29 iulie 2016

Drumul spre Costila

Imi place ideea sa pedalez in gol alpin, iar scopul iesirilor mele  pe mtb nu e sa gasesc trasee orientate spre coborare (cum fac de fiecare data  la ski de tura), ci sa fac drumetii pe munte calare pe mtb, atunci cand traseele sunt mai interesante pe doua roti.

Stiam de ce mult de forestierul ce duce spre Costila si aveam sa aflu ca e si cel mai inalt forestier din tara. El se opreste fix la releu, adica la 2496 de m altitudine, dar eu am urcat pana la 2460 de m, fix la intrarea in Valea Malinului.

Mi s-a confirmat si de aceasta data ca sunt un dezastru pe catarari, am reusit "performanta" sa urc de la 700 de m ( din Sinaia) in 35 de km pana la 2460 de m in....5 ore. OK, am facut pauze la Dichiu, Piatra Arsa si una ceva mai lunga la Babele, dar zau ca nu reusesc sa ma mobilizez mai bine. Daca la ski de tura as fi facut aceasta diferenta de nivel in maxim 3 ore, la bici ceva nu merge. Si am avut 18 km pe asflat ca in palma pana la Piatra Arsa, iar mtb-ul acum are sub 11 kg cu tot cu pedale, dar...

Sa lasam aceste detalii si raman cu Valea Malinului care arata excelent ieri, cu potecile perfecte pentru mtb intre Costila si Caraiman si coborarea de nota 10 pe asfaltul pustiu intre Piatra Arsa si Siania.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu