miercuri, 21 martie 2012

La ski cu familionul


M-am intors la Sinaia pentru o noua zi de ski "industrial" cu tot familionul intr-o zi mohorata de martie. Am plecat la drum cu sotia ( Diana), tatal meu si Sorelul, inghesuiti in Sandelul rosu, plin ochi de schiuri, clapari si merinde bune gatatie de mama.

Vremea a fost asa si asa, oleaca de gri cu un cer inchis alaturi de o ninsoare marunta m-au facut sa injur pentru a n-a oara site-urile de vreme ... in frunte cu meteoblue.com ( pe net ziceau ca o sa fie soare orbitor).

Vantul ne-a fost priten in acea zi, vizibilitatea a fost ok, iar zapada in Valea Soarelui a fost un deliciu. Partii la fel de bine "pieptanate" am prins acum un an pe ghetarul Pitzstaler si recunosc ca pentru prima data am ramas placut impresionati de calitatea partiilor din Romania. Am avut o singura problema, am ales doagele late, cu 98 mm la mijloc sa schiezi pe o partie perfect batuta e ca si cum ai participa la o cursa de formula 1 cu o masina de teren echipata cu troliu, carlig de tras si cauciuri offroad :).

Dar viata e frumoasa si distractia mare pentru doagele grase e intre 2000 si 1400. Gasca s-a marit si am dat doua ture cu Mateo si Adi pe Tarle si Papagal. A fost bine, era in jur de 12 si ceva, iar zapada s-a inmuiat putin pe fire cat sa intre cantul perfect. Pe Tarle a fost o nebunie totala, am prin zapada de vis intre bradutii de langa telescaunul nou. Urlam de unul sigur, cred ca se uitau ca la urs toti schiorii de pe drumul de vara sau din telescaunul care urca foarte aproape de "partia" Tarle.

Dar acolo unde ma simt cel mai bine totul era tabla. Carpul era plin de scoici imense inghetate si de un ghetus tare urat. Am vazut ceva temerari dar ce au schiat ei era o lupta de supravieturie. Nu e fun asa...

Cel mai mult mi-a placut pe Calugar, acea fata sudica ofera schiorului un teren fabulos. Sunt zone incredibil de inclinate, unde nu e bine sa gresesti, pentru mine a fost prima experienta pe Calugur si pot sa spun ca m-a dat pe spate :).

Sper sa ajung si pe Genune, am inteles ca aduce mult cu o vale de abrupt. Sezonul e lung si zapada avem, timp sa fie si voie buna.

De la dreapta la stanga: Diana, tatal meu si Sorelul. In poza sunt 4, asteptam un bebel la vara. Speram sa fie schior....sau schioare.


Telescaunul nou din Valea Soarelui. Coada zero:



Diana:


Carp:


Si Calugarul cu Adi:


Aici am intrat pe o fata foarte inclinata perfect inghetata. Ceva viraje scurte,
un mic morcov si totul a iesit bine:


Tarle:


Adi foarte mulat azi:


Je:


Mateo in actine pe Papagal:


Cam asta a fost. Am bifat ultima zi pe partie, gata cu instalatiile urmeaza turele de primavara pe foci. Am schiat foarte putin sezonul acesta, dar am o satisfactie, au fost 4 zile in care am dat bani pe sarme, restul le-am petrecut frumos la schi de tura departe de Valea Prahovei. Si ce zile au fost:).

3 comentarii:

  1. frumos weekend! :) Multa sanatet mamicii si bebelui :)
    Habar n-aveam ca sunt atat de multe partii la Sinaia. Eu m-am dat numai pe V.Dorului si V.Soarelui... dar era si primul meu sezon asa ca stateam cuminte pe partii putin abrupte. Anul asta n-am mai revenit in sinaia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim mult, o sa-i spun Dianei. Pentru ea a fost ultima zi pe doagele de lemn, acum se pregateste pentru bebel.
    Sinaia are un potential fabulos, sunt multe locuri de dat la vale cu nume frumoase: Calugar, Pelisor, Genune, Scandurari, Varful cu Dor... si partii care nu sunt partii" Tarle", "Papagal" si "Carp". Potentialul domeniului schiabil Sinaia e exploatat acum intre 1 % ...maxim 2 %. In Valea Dorului sunt niste chistoace de partii, mici si amarate dar sunt singurele partii amenajate ( as putea spune excelent) din Sinaia. Pacat acolo se pot face multe lucruri bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. De pe blogul Alexandrei am sarit pe blogul tau. Frumoase fotografii de iarna si felicitari pentru pasiune.

    RăspundețiȘtergere