luni, 5 mai 2014

Valea Cerbului


Am pus o gramada de poze in aceasta postare si sunt convins ca o sa las putine cuvinte pe blog, dar anumite trairi le ai doar in acea zi, sus pe munte cand vine primavara si poti sa te plimbi in voie pe platoul Bucegilor.   Am avut parte  de o vreme de pus in rama, cu peisaje aproape perfecte ce se vedeau pana in Muntii Capatanii sau pana in indepartatul Parang. Am simtit sub talpile doagelor un omat excelent in zona alpina, ce ne-a facut sa ne bucuram ca niste copii mici la vederea zapezii: sa aluneci pe firn de primavara e o senzatie de multe ori mai frumoasa ca schiul in cel mai bun pulvar pe care il gasesti doar iarna si poti sa te convingi de aceasta experienta doar in aceasta perioada a anului daca ajungi pe vaile alpine. Noi nu punem schiurile in cui cand vine primavara, din contra adunam cat mai multe zile de schi sub soarele prietenos de aprilie sau mai si schiem pana la limita padurii cand trecem intr-o lume plina de viata si culori. Iar Happy pare ca se bucura cel mai tare de aceasta trecere, motiv pentru care ea nu o sa lipseasca in nicio zi de schi pe vaile din Bucegi.

V-am amenintat de mai multe ori ca o sa scriu o postare despre ce inseamna pentru mine schiul in aceste luni de primavara si de ce nu aleg bicicleta sau alte sporturi care se preteaza mult mai bine la acest anotimp si continui sa ma lupt cu" ultimele ramasite ale iernii", uitate sus pe munte. Tot uit dar curand o sa apara si acest mic articol pe blogul meu.

Eu zic ca efortul  de a cara doagele in aceasta perioada merita, iar satisfactia de a schia de la Varful Omu in conditii de siguranta maxima nu poate fi comparata cu nicio alta senzatie. Pot sa zic ca au fost doua vai intr-o singura zi, de la Manoliu am coborat pe o fata frumoasa ce da in Valea Sugari, aproape 300 de m diferenta de nivel cu o panta "tare", dar incredibil de frumoasa, iar a doua coborare a fost din Cerdacul de Iarna, fix de sub baraca. Daca nu ma insel au iesit 670 de m diferenta de nivel si am coborat cea mai frumoasa fata din Bucegi, lata de aproape 400 de m pana jos la stana din Cerb.
Iar gasca, pai fara ea ziua nu ar fi avut niciun farmec, cu aceasta ocazie l-am cunoscut pe Mihai si m-am bucurat de tura alaturi de Fane si Bresfe.
Urmeaza un weekend frumos, cu planuri mari pentru Morar alaturi de sotia mea, Sorelul si o gasca mare de tot. Cred ca o sa fim peste 20 de schiori, fix asa cum ne place mai mult.

            

 






























2 comentarii: