joi, 22 mai 2014

Valea Morarului cu Diana


E bine ca o postare sa fie scrisa imediat dupa ce actiunea s-a consumat, dar chiar si dupa doua saptamani de cand am schiat Valea Morarului simt ca actiunea din acea duminica e "inca vie", de parca ieri urcam din greu spre Omu pentru a ma bucura de peisajul unic pe care poti sa-l gasesti doar de pe acest varf, intr-o zi cu atmosfera clara .
Si ma bucur sa pun aceasta postare pe blog, pentru ca am prins una dintre cele mai frumoase zile ale anului alaturi de Diana si nu oriunde, ci la Omu, varful pe care nu l-am vazut de mai bine de doi ani.
Planul trebuia sa fie putin diferit si sa schiem Valea Alba cu Catalin, Irina, Fane si Nae, iar retragerea sa fie rapida pana in ora 11. Dupa sase viraje Diana s-a razgandit si mi-a spus ca nu vrea sa se lupte cu canionul ingust cu panta de peste 35 de grade si zapada foarte grea ce ne incurca la fiecare viraj. Zis si facut, ne-am luat ramas bun de la toti prietenii care si-au vazut frumos de drumul lor pe Valea Alba si am continuat in doi pe platoul lung ce duce spre Omu.
Aproape de Costila am dat pieile jos pentru a schia fata ce se termina pana in caldarea superioara din Sugari. De acolo am urcat Cerdacul pe drumul de iarna si am coborat prima caldare glaciara din Ialomita. Am pus iar pieile pentru a urca pana pe Varful Bucura, ultimul obstacol pana la Cabana Omu.
Iar coborarea de la Omu pe Morar a fost un mic cosmar, pe o zapada instabila si increbil de moale. Nu am riscat nimic si am ales ruta sigura si fara niciun risc de avalansa din Saua Bucsoiu.
Dar toata coborarea a fost o lupta continua cu zapada moale ce nu avea pic de aderenta cu vechiul strat , pana aproape de intrarea din canionul ce incepea la 1900 de m. Cu greu ne-am facut cale prin caldarile Morarului si recunosc ca de ani buni nu am schiat atat de prost. Dar acea duminica e mai greu  sa o uitam, au fost poate cele mai frumoase peisaje pe care le-am vazut pana acum in Bucegi. Si inca ceva, dupa ani buni de asteptare am schiat din nou o vale cu Diana la inceput de mai.
A fost SUPERB!
Si inca ceva, am adunat peste 1200 de m dati la vale, a fost mai mult o zi de ski de tura pe platoul Bucegilor.

 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu