duminică, 7 septembrie 2014

Pe doua roti pana la Babele


Reteta unei ture reusite de bike, pe un drum de mare altitudine asfaltat care urca la peste 2000 de m altitudine, e de multe ori e foarte simpla: alegi un drum ultra circulat ce urca pana la Piatra Arsa, il lungesti putin cu 6 km de forestier pana la Babele (2200 de m altutinde), dar intr-o perioada de mare instablitiate atmosfera. Pe site-ul inmh au dat un god galben care a fost pe bune in prima parte zilei, cu o furtuna apocaliptica ce ne-a trezit pe toti duminica dimineata si ne-a facut sa schimbam planul iniatial de a urca cu bicicleta din Curtea de Arges pana la Cabana Cozia. Dar idei sunt si tura pana la Piatra Arsa a mers ca unsa. Am urcat toti trei in acelasi ritm, iar portinuea ceva mai "dura" intre Piatra Arsa si Babele a mers perfect cu schimb de trena atunci cand era cazul.
Am repetat coborarea superba pe single trail-ul dintre Babele si Piatra Arsa, pe varianta ce coboara prin stanga cum te uiti spre vale si am atins viteze ametitoare pe drumul pustiu intre Saua Dichiu - Sinaia. Au fost 5 ore de pedalat, cu plecare din Bucu la 12 si 10, iar la 9 seara eram acasa fericit ca am petrecut inca o zi pe munte. 

Datele sunt seci: 1300 de m diferenta de nivel cu 40 de km pedalati, cand o sa primesc track-ul o sa-l urc pe site. Cred ca o sa fie o tura clasica de noiembrie, cand traficul e zero pe acest drum, iar peisajele de toamna or sa schimbe mult atmosfera in care o sa pedalam.

Era sa uit, a fost atat de pustiu ca am stat minute bune fix in mijlocul drumului ca sa surprinde un cadru ceva mai intersant. Sper sa ne fi iesit.

























2 comentarii:

  1. Acum doua weekend-uri. A fost super, pentru prima data am plecat asa tarziu din bucu. Si a iesit bine :D, muntele erau pustiu. Ma repet...dar stiu ca a fost tare bine :D

    RăspundețiȘtergere