luni, 25 mai 2015

Sfarsit de sezon, 17 mai Ski pe Morar si fata sudica din Cerb


S-a terminat de departe cel mai bun sezon de schi de cand m-am apucat de acest sport. Primele viraje au fost pe 23 noiembrie in Postavaru  si am terminat putin mai devreme ca in anii trecuti, adica pe 17 mai, dar pe cel mai bun omat posibil pe Valea Morarului. Aproape sase luni de schi in Romania, cu opt zile de pulvar si tot atatea de firn. Iar restul la schi industrial ( cam asa e, fara partie nu poti sa schiezi in balaureala, sau poti dar nu vad un happy end), fara piatra, doar omat de calitate intr-un sezon in care nu am reusit sa fac un concediu pe afara. Desigur din cauza locului de munca, dar daca totul merge asa cum trebuie pe la noi, atunci nu vad nicio problema in a ma da pe derdelusurile  si coclaurile romanesti.

Revenim la tura: am coborat fata sudica a Cerbului, aproape 250 de m diferenta de nivel si am urcat pe cararea turistica pana la Varful Omu. De acolo am abordat Morarul pe un firn delicios din Saua Bucsouiu( coborarea de sub Omu nu mai avea zapada) si am alunecat pe cel mai lat Morar de mai pe care l-am dat pana acum. Schiurile le-am scos la 1490 de m, foarte aproape de cararea turistica ce duce spre Poiana Costilei.

Peste 1000 de m diferenta de nivel   si o singura coborare pe 17 mai( 1250 de m daca pun la socoteala si coborarea pe fata sudica a Cerbului), cu Nicu si cele doua cateluse din dotare !!!! Asa ceva mai rar in lun mai!!!!

Gata, final de sezon, am un gust amar pentru ca inca e de schi pe sus, dar pe 6 iunie va astept la nunta noastra cu alai mic, dar cu aer curat de munte.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu