joi, 11 iunie 2015

MTB prin satele Sirnea si Pestera cu Nasul


Nasule Nasule hai la joc!

Parca asa era un cantec pentru meseni si desigur pentru Nasul Mare ( si nu ma refer la varianta manea)!. Ei bine, jocul l-am inceput de vineri cu Florin, la o iesire scurta de mountain bike pe frumoasele dealuri din Moeciu, Pestera si Sirnea. Zic Moutain Bike pentru ca Florin pana acum a mers doar in ture de ciclo turism, iar botezul l-am facut asa cum trebuie: adica pe munte cu single trail-uri, urcari criminale si acolo unde se impune carat bicicleta.

Cifrele nu or sa dea pe spate pe nimeni, au iesit 26 de km cu 1000 de m diferenta de nivel. Dar daca ne uitam mai atent o sa vedem ca profilul e dur, chiar foarte dur mai ales pentru un incepator al mtb-ului si pentru o distanta atat de scurta.

Iar Alimente COOP si bufetul comunal din Pestera ne-au uns pe suflet. Acolo am "ras" cum ai clipi o cola cu un croissant si desigur cu inghetata. Sunt mici placeri pe care le simti doar atunci cand pedalezi cu gandul la magazinul satesc. Iar in Pestera e acel bufet din copilaria petrecuta la bunici, poate cu un mic termopan pus aiurea, dar farmecul a ramas acelasi.

Cu o zi inainte am facut o tura la fel de faina de unul singur. Nu am facut nicio poza, dar urcarea pe Ciocanul, desi e asfaltata, ramane o mare referinta. Multe idei le-am farat de la maratonul Bike 4Mountains, e o sursa excelenta de inspiratie pentru toata zona Rucar-Bran, iar la anul ne vedem la start.

Cam atat, urmeaza nunta si alte iesiri pe bicicleta in aceeasi zona. Atat va zic, nunta a iesit asa cum trebuie!

















  




Un comentariu: