miercuri, 15 martie 2017

Sevilia



Sevilia e poate cel mai spectaculos oras pe care l-am vazut pana acum. Ma refer strict la partea istorica si la cea culturala. Aici s-a scris istoria celui mai mare imperiu din evul mediu, timp de doua secole Spania a fost prima putere mondiala prin marile cuceriri din America. Tot aurul adus din Lumea Noua a ajuns la Sevilia, iar bogatia culturala care a ramas in urma lor se poate observa la fiecare pas in centrul orasului. E o arhitectura "curata", cu un centru istoric blocat traficului auto si care a fost lasat turistilor pentru a admira un oras splendid.

Am scris de mai multe ori ca nu ma consider "un turist de orase" ( prefer muntele si linistea pe care o gasesc doar in natura),  dar sunt zone speciale care chiar merita vizitate.

Iar Sevilia e acel loc, cu stradutele inguste, palatele regale si imensa Catredrala Sfânta Maria din Sevilla e cu adevarat impresionanta. 

Pentru poze sunt convins ca nu am prins cea mai buna vreme, dar acest aspect conteaza mai putin. Sunt tare incantat de cea mica, in Sevilia a mers zecekm la varsta de patru anisori. 

 






 

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu