vineri, 12 mai 2017

Lugano si Como

Zona italiana a Elvetiei si lacul Como din nordul Italiei ne-au ajuns bine de tot la suflet. Poate cu un mic plus pentru Lugano, pentru curatenia si linistea din Elvetia, dar asta nu inseamna ca lacul Como nu e loc extraordinar.

Dar cel mai tare impresioneaza vegetatia mediteraneeana, lacurile albastre din nordul Italiei si imensitatea alpilor. Sunt alpii de peste 3000 de m incarcati cu zapada proaspata, pe care putem sa-i admiram de pe malurile lacurilor Lugano si Como. Vorbim de o zona de lux, cu vile care arata perfect, masini ce sar de 200 000 de euro si oameni care vin aici sa cheltuie enorm de multi bani. Dar sincer, aceste detalii ma lasa rece, ne-a placut ca in Lugano era liniste, un soare exceptional dupa cinci zile de ploaie si de ninsoare in Zurich si acea atmosfera latina. Si mai erau si acei oameni care au venit pentru miscare, peste tot erau sportivi pe cursiere, alergatori pe langa lac, dar si alergatori montani pe cararile ce duc spre zonele alpine.
O spun din suflet, nu imi place perfectiunea elvetionilor si nu ma dau in vant nici dupa limba germana. Italiana e altfel, ma simt ca acasa iar oamenii sunt mult mai deschisi si au acel zambet natural pe fata. Iar mancarea italiana e delicoasa daca o compari cu carnatii si cartofii din zona germana.
Asta cautam, iar daca mama natura domina intreg orizontul, atunci locatia aleasa e una perfecta pentru noi.
Trebuie sa le multumesc si gazdelor noastre Paula si Ionut. Ne-au fost ghizi si prieteni in poate cea mai frumoasa zi pe care am prins-o pana acum in Elvetia.



















Como:










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu