marți, 31 ianuarie 2017

Valea Alba


Ski pe Valea Alba in ianuarie e o experienta dura. Nu e pentru oricine si clar nu e pentru mine, riscurile pe care mi le-am asumat au fost mult prea mari, iar o vale din Bucegi iarna nu are nimic in comun cu o coborare faina cu prietenii, la sfarsit de aprilie sau inceput de mai.
Firnul e o zapada prietenoasa, nivelata si care acopera la sfarsit de primavara cam toate saritorile si toate zonele expuse. Singura problema ar fi ca dupa ce se termina valea, pe la 1500-1600 de m urmeaza o carca "sanatoasa" pana in Busteni.

Dar acum terenul e altfel, e rece si plin de bolovani si de saritori care stau impotriva ta la vale. Iar orice greaseala poate sa fie fara happy end, cu o interventie a salvamontului care poate sa fie doar o simpla constatare. Nu exagerez, e mult prea expus pentru unul ca mine care vrea sa se bucure de ski.
Dar in padure ne-a placut mult. Inca era suficienta zapada cat se ne bucuram de viraje curate pe langa copacii rari din plaiul Munticelului. Schiurile le-am dat jos la caminul alpin si a fost genul de tura aproape 100% pe doage si la deal, dar si la vale.

E putina zapada in Bucegi si daca nu or sa vina repede ninsorile mari, sezonul de ski de primavara e compromis in zona noastra. Aici ma simt acasa, Fagarasul e mult prea departe ca sa il fac weekend de weekend.

Si a fost prima vale de abrupt in Bucegi schiata iarna. Nu zic ca o sa fie ultima, dar clar nu o sa fie iar o vale dificila cum e Valea Alba.



























  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu