joi, 1 decembrie 2011

Bike pe langa Bucuresti


Ce poti face in Bucuresti ? Sunt ceva optiuni, trebuie sa recunosc. Poti sa te plimbi prin parc, sa vezi un film, sa vezi o parada militara de 1 decembrie, sau sa mergi (cu mare placere) la o piesa buna de teatru...
Ceva nu se leaga, eu nu ma impac cu ideea de a sta intr-un oras gri o saptamana intreaga. Dar mai e o problema, nu pot sa ajung la fiecare sfarsit de saptamana pe munte, mai sunt treburi de rezolvat in Bucuresti, sau apar tot felul de obligatii ( adica nunti). O solutie buna cred ca am gasit-o, o tura cu bicicleta e de ajuns pentru a pune sangele in miscare si e o ocazie excelenta de a petrece cateva ore in sanul naturii.
Bucurestiul nu ofera cine stie ce optiuni, clar nu se compara cu Brasovul, Sibiul, Pitestiul ( cu al sau parc Trivale), sau oricare alt oras care are un deal mai rasarit si o padure care sa dea putina culoare ( sau racoare, mai ales vara). Dar solutii am gasit si pot sa spun ca m-am simtit bine in padurile Comana, Cernica si Baneasa.


Bike Cernica:

Aici a fost frumos. E o tura ceva mai veche, de acum un an pe care am facut-o in compania prietenilor intr-o atmosfera foarte incinsa la inceputul lui septembrie. Era sa uit de tantari, ei au fost surpriza zilei. Nu au avut mila de noi si ne-au ciuruit bine din toate unghiurile.
Sabina si Gump au scris toata povestea. Suna bine, sa cititi cu mare interes:



Bike Baneasa:

Am vrut sa facem traseul de la Priama Evadare. Dar ...campul urat si plin de praf ne-a cam scazut moralul spre zero. Era plin de gunoaie iar peisajul ni s-a parut oribil. Ne-am intors in padurea de la Baneasa si am "biciclit" pana seara tarziu. A iesit bine.

Bike Comana:

Aici ne-a placut cel mai mult. Sunt si ceva dealuri, peisajul e foarte frumos dar taxa de la intrare ne-a lasat un gust amar. Mi se pare o smecherie pe fata sa ceri 3 lei pentru un parc natural plin de gunoaie ( acolo unde ajung masinile)...

Aici am intalnit pentru prima data trasee marcate special pentru biciclisti. Impresionant.


E frumos si pe langa Bucuresti, dar cel mai bine ne simtim pe munte. Nu trebuie sa vin cu argumente, am scris in mai multe postari ca avem munti cu multe carari salbatice, excelente pentru mountain bike.

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. La Comana mi-a placut si mie. Cand am fost eu era foarte curat, nu erau deloc gunoaie (in primavara anului acesta parca). Probabil ca in vara au descoperit cocalarii acest loc. Imi pare rau ca aproape au disparut casele lacustre si ca drumul de lemn din balta e destul de subred pe anumite portiuni.
    Eu sunt de acord sa ia taxa de intrare, dar sa se vada pe viitor ca investesc si-n rezervatie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. "Mi se pare o smecherie pe fata sa ceri 3 lei pentru un parc natural plin de gunoaie ( acolo unde ajung masinile)..." Peste tot lucrurile sunt la fel: un exemplu si mai vizibil - Gura Diham: 10 lei campare/masina in timpul sezonului cald.... iar dupa ce toti pleaca, in urma raman gunoaie, peturi, resturi de gratare, vetre de foc la fiecare 2m,etc. Asa ca ma intreb pentru ce sunt incasati acei bani daca nu se investeste nimic in salubrizarea zonei?

    RăspundețiȘtergere
  4. La Gura Diham am ajuns in Septembrie, anul acesta. Nu mai fusesem de ceva vreme acolo dar nici nu imi era dor.
    Ideea e ca acelei ,,cabane'' eu nu i-as acorda mai mult de titlul de SPELUNCA.
    Gunoaiele de langa cabana, ospatarii ,,primitori'', atitudinea miserupista, contribuie la ,,farmecul'' locului.

    RăspundețiȘtergere