marți, 17 mai 2016

O Alba asa cum trebuie

Sunt aproape de final. Omat e suficient pe vaile din Bucegi, mai ales pe cele din nordul masivului, pentru ca la Varful Omu avem peste 2m de zapada, dar si la Balea si cu sanse mari de ski ok si la inceput de iunie.

Dar eu sunt aproape de finish, sper la inca o iesire in weekend si cam gata povestea cea frumoasa cu omat zero in sezonul normal de ski si cu unul exceptional de vai.

Tura de sambata a fost cat se poate de "vantoasa". Cabina nu a mers si am avut noroc cu nu rechin cu microbuz, care ne-a dus pana la piatra arsa. Zece galagiosi inghesuiti cu tot cu bagaje si cu schiuri si cu Lula care statea peste noi, dar fericita ca a scapat iar de curtea din magurele si a ajuns iar la munte.

Cu alai mare si voie buna am coborat Valea Alba, pe o ortopedica de rupt ligamente in canionul superior si pe un firn excelent de la saritoarea superioara, pana jos in poiana la verdeata.

Ma repet, vaile fara gasca nu inseamna nimic. Vaile inseamna o poveste sau mai multe povesti spuse de oameni frumosi. Asa a fost si sambata.


Iar a doua zi am facut  o vizita la castelul Pelisor cu micuta noastra familie. Am retrait cu cea mica epoca de glorie a Romaniei sub conducerea regilor Carol I, Ferdinan si Mihai. Iar cea mica s-a indragostit de Regina Noastra Mama, regina Maria, cea care ne-a dus numele tarii peste tot in Europa si in Lume.
Cuvintele mele sunt prea mici pentru a descrie ce am simtit cand i-am vazut chipul in fiecare incapere din castelul Pelisor. Am un deosebit respect pentru tot ce a facut pentru noi si pentru tot ce a lasat in urma. 

‘Te binecuvântez, iubită Romanie, patria bucuriei şi durerii mele, frumoasă Ţară care ai trăit în inima mea. Minunată Ţară pe care am văzut-o îndoită, al cărui vis de veacuri l-am visat şi eu, şi mi-a fost îngăduit să-l văd îndeplinit… Dacă toate cele frumoase vă vor aminti de mine, voi fi pe deplin răsplătită pentru dragostea ce v-am purtat-o, căci pentru mine frumosul a fost un crez’.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu