joi, 13 aprilie 2017

Cetatea Rasnov, Valea Priponului si Valcelul Zapezii
Eu cred in incalzirea globala si e o problema din ce in ce mai grava. Sa gasesti doar urme de omat pe platoul Bucegilor aproape de Varful Costila la o altitudine de peste 2400 de m la inceput de aprilie, mi se pare incredibil. E o realitate de care ne lovim din ce in ce mai des si am ajuns sa vanam zapada in cele mai ascunse colturi si valcele din muntii Bucegi.

Sambata am petrecut o zi superba in familie la cetatea Rasnov. Ce sa zic, daca prinzi o vreme perfecta asa cum am avut noi si pe Bianca cu pofta mare  de plimbare, atunci vizita la cetatea Rasnov e una faina. Sunt mai multe atractii in zona: parcul cu dinozauri si pestera Valea Cetatii. Toate sunt acolo si au un acces excelent.

Dupa cum puteti vedea in poze, zona masivului costila pe 2 aprilie s-a prezentat TRIST. Omat lipsa, un Pripon fara zapada si care mergea schiat doar 250de m diferenta de nivel ( l-am dat de doua ori ca sa nu plec cu un gust amar acasa). Malinul atunci avea intrarea fara omat, aproape 200 de m diferenta de nivel ( acum e totul acoperit), iar Valea Alba ....era cat se poate de bolovanoasa si lipsita de orice speranta alba. Valea Alba nu cred ca o sa se schieze anul acesta pe firn....

Malinul si Morarul raman sperantele noastre, intr-un sezon extrem de slab in zona noastra.Am pus la aceasta postare eticheta de Ski de tura, dar ar fi mers mai mult cu schiurile pe iarba.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu