luni, 20 mai 2019

O Alba ca la carte

Despre Valea Alba nu sunt multe de scris, am coborat-o pe doage de 16 ori pana acum si pot sa spun ca nu ma satur sa o schiez in fiecare an, in lunile de primavara. E o senzatie speciala cand ajung cu doagele in zona de intrare din Valea Alba si raman de multe ori mut cand vad cat de spectaculoasa e palnia superioara a vaii.

Alba a fost extrem de lata pe 18 mai, cam de doua ori mai lata ca intr-un sezon bun. Saritorile nu prea le vezi, pe langa prima treci in viteza, iar Carnul e perfect schiabil, putin intrerupt in lateral de doua rimae. Zapada a fost excelenta in partea superioara, in zona Carnului putin mai tare ca de obicei, dar buna, iar in partea finala am schiat pe un firn murdar si plin de "alveole de ploaie". Dar a fost o zapada buna, spre foarte buna pentru aceasta perioada a anului si am reusit sa mergem aproape integral pe foci, de la Piatra Arsa pana la intrarea in vale.

Inca un Malin si gata. Dar e pacat de omatul din Bucegi, pentr ca e....la discretie. Eu de cand ma dau pe vai primavara, nu am vazut atata zapada in aceasta perioada a anului. Dar fara cabina, e prea trista treaba si sezonul de schi e aproape de final.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu