sâmbătă, 17 septembrie 2022

Creasta Craiului la o zi

                         
Creasta Craiului la o zi, la 4 30 AM plecam din Magurele și la 9 PM eram...acasă la masa 🙂.

Era de mult în plan și mă bucur că am reușit să o parcurg integral la o zi. Treci prin tot ce îți oferă mai frumos Craiul, dar am un mic regret, pe Sudica m-a prins o furtuna serioasa cu grindină, nu am facut nicio poza si nu m-am bucurat de peisaj. Orice săritoare ușoară, devenea o mare provocare. Iar coborârea din Șaua Funduri până în Poiana Funduri a fost aventura vieții pe noroi care curgea ca un pârâu la vale, parca am uitat sa merg, la orice pas eram in fund. Și asta cu prognoza de aproape zero ploaie. Chiar și așa, Sudica mi s-a părut de departe cea mai frumoasa, deși nu puteam sa ridic capul din carare din cauza grindinei.
Au fost 9 h și 20 de minute, planul era de 8 h....dar furtuna de la ora 12 nu era în program
🙂.
Cred ca varianta ceva mai serioasa si mult mai spectaculoasa, ar fi fost cea cu plecare de la Plaiul Foii. Am evitat-o pentru ca toate coborarile din Crai sunt Criminale de acolo, toate cu mult grohotis. Am ales varianta din Saua Funduri, teoretic, e ca o plimbare in parc....daca nu ploua. Mi-au iesit 29 de km si 2200 de m dif de nivel.


Am furat ideea de la Alin Tanase 😃Pe scurt, am lasat masina la Fantana lui Botorog, Cabana Curmatura, Saua Crapatura- Vf Turnu, sau Turnuri...trebuie sa ma uit pe harta- Ascutit- La Om-Saua Funduri- Poiana Funduri- Poiana Grind- La Table, Prapastii- masina. Mi se pare cea mai buna varianta pentru GENUNCHI, la coborare.......cam toate sunt criminale cu grohotis, mai putin cea din Saua Funduri pe care o Recomand.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu