marți, 8 noiembrie 2022

Turul Bucegilor, varianta mea de trail running


Turul Bucegilor, varianta mea de trail running. Trebuie sa spun ca vedeta a fost iar Valea Gaura, de departe cea mai spectaculoasa vale glaciara din Bucegi. Vremea a fost COLOSALA sambata, 29 octombrie, singurul loc in care nu am putut sa ajung din cauza vantului turbat, a fost la Costila pentru a admira Valea Malinului.
Traseul, 2000 de m dif de nivel cu aproape 35 de km, in 6 ore si 30 de minute.
Start la opt dimineata la Piatra Arsa- Pestera- Padina- Saua Strunga- Poiana Gutanu-Intrarea in Valea Gaura, prima caldare (aprox 1505 m altitudine)-Valea Gaura de la 1505 m pana la Varful Omu prin Saua Hornurilor- Varful -Omu- Cerdacul de iarna- Saua Cerdacului- Varful Costila - intrarea in Valea Alba-Varful Caraiman- Babele- Piatra Arsa.
Am descoperit ca din Saua Strunga e o coborare incredibila si pentru trail running pana in Poiana Gutanu (pana acum stiam ca e cea mai tare coborare de mtb din tara). Valea Gaura e deosebita, poate cea mai frumoasa bijuterie ascunsa turistilor de masa din Bucegi.
Pe viitor vreau sa fac mici modificari, sa incep de la Padina- Saua Strunga- Poiana Gutanu- Valea Gaura- Saua Hornurilor-Varful Scara-Refugiul Scara-Lacul Tiganesti- Cabana Malaiesti-Brana Caprelor-Bucsoiu-Omu-Drumul Granicerilor pana pe Batrana-Valea Doamenele-Pestera-Padina.
Fara Bucsoiu si zona Tiganesti-Malaiesti, lipseste crema cremelor din Bucegi si vreau sa le adaug in urmatorul tur al masivului pentru 2023 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu