miercuri, 31 iulie 2013

Salzburg si castelul Neuschwanstein


Vremea nu a tinut cu noi in Austria, la inceput de aprilie ne-am fi asteptat la un soare ceva mai prietenos, la temperaturi mult ridicate si la un aer placut de primavara. Nu a fost sa fie, la peste 1000 de m altitudine zapada era prezenta cam peste tot in zona Tirolului, iar la altitudini ceva mai mari de  2000 de m, in apropierea ghetarilor,  temperaturile aduceau aminte de cele din ianuarie. 
Si asta in aprilie, o luna in care simti ca natura prinde viata, iar verdele crud trebuie sa fie prezent cam peste tot. Ar fi fost un cadru perfect pentru micuta Bianca , sa o plimbam prin satele pitoresti aflate pe Valea Stubai, sau prin orasele turistice Salzburg sau Innsbruck. Dar frigul ne-a facut viata ceva mai grea, am imbracat-o pe Bianca la fel ca in zilele de iarna, cam neplacut..., dar asta nu ne-a impiedicat sa vizitam cetatea din Salzburg si imprejurimile ei. Cetatea e impresionanta, conservata perfecta si e asezata la portile Alpilor.  Privelistea din cetate intr-o zi senina trebuie sa fie excelenta, se vad toti muntii inalti din zona, inca acoperiti cu zapada, intinderile Bavariei cu dealuri pitoresti si lacuri argintii, iar orasul Salzburg se intinde frumos la picioarele tale, cu ale sale catedrale si palate din vremea imperiului Austro-Ungar. E un oras mic, dar frumos, incarcat de istorie, plin de piste de biciclete, cu oameni relaxati, linistiti si plin de viata. 
E un loc in care as vrea sa traiesc, departe de nebunia oraselor mari si aproape de INIMA ALPILOR. Cine stie, viata e plina de surprize si .... E un loc perfect in care poti sa-ti cresti copii si sa ai o familie fericita, departe de BETOANELE Bucurestiului. 

Pozele nu au cine stie ce calitate, vremea a fost inchisa, au fost perioade cand a plouat sau a dat cu lapovita. E bine ca nu am stat in casa si am fost calatori prin Tirol, Salzburg si Bavaria:

Ultima zi de concediu ne-a gasit la portile castelului Neuschwanstein. E ca un castel din povesti, din ce am inteles "sursa de inspiratie" pentru castelul Disney si un simbol al Bavariei. Totul e imens si frumos reconditionat, dar sincer...Pelesul nostru parca poarta acel aer de vechi si frumos, mic dar cochet. Nu ma intelegeti gresit, daca ajungi in Bavaria e pacat sa nu vizitezi castelul Neuschwanstein, dar vreau sa subliniez ca si noi avem un castel pe masura, cu care putem sa ne mandrim:  Castelul Peles.Un comentariu:

  1. Buna ziua,

    Sunt interesat de o colaborare cu site-ul dumneavoastra. Daca doriti sa colaboram va rog sa ma contactati la aceasta adresa de email pentru a discuta mai pe larg. Pentru ca acest email sa nu fie catalogat drept "un email nedorit" am evitat sa scriu adresa site-ului dumneavoastra aici asa ca va rog, atunci cand imi veti raspunde, sa precizati si adresa site-ului dumneavoastra.

    Cu stima,
    Daniel Stroe

    RăspundețiȘtergere