luni, 20 iulie 2015

Brana Mare a Costilei


Daca ar fi sa fac un mic rezumat al turei de sambata ar fi un  UAUUU din popor!!!
Totul e  impresionant si cu siguranta a fost cel mai spectaculos traseu pe care l-am facut pana acum. Nu e bine sa zici ca nu stiu ce vale e mai frumoasa ca cealalta, sau ca un anume traseu e mai interesant ca altul din Fagaras sau Reteazat, toate au farmecul lor si e bine sa "gusti" din fiecare cate putin. Dar aici totul e la o scare imensa, sunt cei mai mari pereti din tara si cele mai abrupte vai de la noi. Daca nu ajungi si nu vezi cu ochii tai, pozele nu or sa redea nici 5 % din ce am vazut si am trait pe Brana Mare a Costilei. Nu e nimic periculos, poate intrarea in Valea Malinului pe iarba pana la lant cere ceva atentie, dar e bine de facut pe vreme stabila si cu vizibilitate maxima. Nu o sa ma apuc sa descriu traseele nemarcate din Bucegi, pentru ca nu obisnuiesc sa fac asa ceva, iar internetul e plin de informatii despre mai toate nemarcatele din acest masiv.

Brana Mare a Costilei ne-a cucerit pe toti si m-a facut sa iubesc si mai tare tot peretele abruptului Costila, o cetate cu pereti imensi si turnuri fara numar ce rasar din toate partile. O fi si o atitudine subiectiva din partea mea, pentru ca totul a inceput in Bucegi ( de la drumetiile simple, iar mai nou schiul pe vai si turele de mountain bike), dar ce am vazut cu familia si prietenii apropiati ne-a lasat cu gura cascata.

Iar gasca a fost cu patru generatii si cu un caine cu urechi de liliac. Clar vedetele zilei au fost domnul Viorel de 74 de ani, care stia ca in palma orice carare din masivul Costila, micuta Gabi de 7 ani si tatal meu care s-a aventurat pentru prima data pe trasee nemarcate din Bucegi. Au fost si nasii de cununie: Florin si Cristina, Sorelul si scumpa mea sotie Diana, fara ei tura nu ar fi avut acelasi farmec.

Poate reusesc anul acesta sa fac si Brana Aeriana, deoarce intra tot din seria MUST. Desigur cu Happy  la vedere, fara ea parca lipseste acel ceva.

Iar ca o conluzie finala legata desigur de ski, Valea Costilei e de schiat in conditii excelente. Am incredere in Fane, el stie bine de ce sunt in stare, o facem in doi cu fiare si tot ce trebuie dupa noi, dar e de facut.
E o nebunie frumoasa care poate fi dusa la bun sfarsit!

3 comentarii:

 1. După câte-mi dau seama ați parasit brâna prin Hornul lui Gelepeanu. Dacă ai de gând să faci Brâna Aeriană, poate că n-ar fi rău să parcurgi și segmentul pe care nu ai apucat să-l admiri în tura de față: Valea Albă - Blidul Uriașului - Creasta Văii Albe.

  Felicitări tuturor pentru excursie!

  RăspundețiȘtergere
 2. Hi, m-am intalnit cu voi pe traseu! Coboram pe Valea Malinului cand m-am intalnit cu voi, mi-ati spus unde este intrarea pe brana, aveam intentia de a merge la Omu. Spun intentia deoarece tura nu a decurs conform planului :)) si dupa segmentul de barna dintre Valea Malinului - Valea Priponului dus-intors a urmat segmentul dintre Valea Malinului - Creasta Vaii Albe cu bivuac pana a doua zi :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce mica e lumea :). E tare "pacatos" Bucegiul. Are multe carari si brane care se opresc acolo unde ne asteptam mai putin. Dar e tare frumos si ma bucur ca s-a terminat cu bine aventura

  RăspundețiȘtergere