marți, 13 februarie 2018

Ciucasul de iarna


Nu e un secret pentru nimeni ca Ciucasul anul acesta nu prea are omat. Dar daca il cauti, atunci tura pe doage o sa iasa PERFECT!

Daca imi propuneam sa fac aceasta tura acum sase ani, cand aveam acel echipament greu de ski, cu legatura duke marker si doage pe peste doua kg bucata, probabil aveam nevoie de o zi intreaga ca sa cobor si sa urc Valcelul lui Horatiu de doua ori.  Dar acum cu echipamentele light pot sa zic ca zbor la deal. Iar la vale sunt decente si doagele dar si claparii Dynafit TLT6, nu rup gura targului, dar nici nu te incurca. E un sport nou, speed touring daca nu ma insel, in care nu stai o secunda: in doua ore jumatate reusesc sa parcurg peste 800 de m dif de nivel si distante de peste 8...chiar 10 km. Trebuie sa recunosc ca a inceput sa imi placa din ce in ce mai mult avest format si seamana foarte tare cu alergarea montana pe timp de vara.

A fost o zi de duminica perfecta petrecuta in familie si in natura, cu sotia care a luat o gura de aer curat dupa multe zile petrecute in casa din cauza unor mici probleme de sanatate. Iar cea mica nu a stat locului, s-a dat cu sania, a facut oameni de zapada, un mic tunel in zapada imensa de langa cabana si....a baut mult ceai. A inceput sa asocieze ceaiul cu o cabana de munte, cu mult lemn si cu acea atmosfera unica pe care o gasesti doar intr-un cadru perfect natural.

Ma repet: iubesc Ciucasul, e un munte mic dar plin de surprize. Va invit sa il descoperiti in orice anotimp!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu