luni, 23 noiembrie 2009

Cu Adi prin Postavaru


Vine weekend-ul cu vreme frumoasa, zambetul apare pe buze si gandul zboara iar spre munte (in sfarsit putem sa ne bucuram de soare, cer albastru si poze ceva mai rasarite). Fac planuri, il sun pe Nicu si apar primele propuneri. Ne orientasem catre Leaota la o zi, dar Nicu e prins cu munca si are ceva treburi urgente, asa ca planul pica. Il sun pe Adi si propune un circuit ceva mai lung prin Postavaru, cu retragere noaptea la frontala.

Postavaru e un munte cu ceva partii de schi, multi ursi si cu Poiana Brasov, statiunea aia de fite cu preturi de trei ori mai mari ca in Austria. Am gasit si o "super oferta" de Revelion: la Hotelul "Piatra Mare" de 4 stele un pachet de servicii pentru cinci nopti de cazare în perioada 29 decembrie - 3 ianuarie 2010 costã 3.430 de lei pentru cazare în camerã single, 3.010 lei pentru camerã dublã, 3.220 cazare în garsonierã si 3.535 de lei cazare în apartament.Pachetul include, pe lângã cazare si acces gratuit la piscinã, cinã bufet suedez în data de 28 decembrie, cinã bufet suedez în 29 decembrie, cinã româneascã în 30 decembrie, cina festivã în 31 decembrie . Mi se pare o nebunie curata sa dai atatia bani pentru nimic. E plina Romania asta de snobi care dau atatia bani? Nu pot sa cred ca un om care munceste pentru o firma si pierde noptile si weekend-urile pentru un ban in plus ar fi dispus sa dea 3500 de roni pentru mancare si stat la hotel. E o mica avere.

Plecam la 8 30 din cartierul Noua din Brasov si urcam incet dar sigur pe carari de munte spre Cristianu Mare. 4 ore de mers prin padure pe un marcaj foarte vechi si o carare cam greu de ghicit. Ne-am bucurat de ceva balaureala prin tufisuri, crengi si copaci cazuti, carari raticite si multa ( dar multa) padure. Pana pe platoul Ruia ( sau poiana Ruia cum scrie pe marcaj) am mers prin padure, fara poieni, fara gol alpin, am vazut doar frunze, ramuri, iarba si copaci picati fix pe cararea noastra. Si cam atat.
Pe platoul Ruia alte surprize: Drumul Rosu e plin de pietre si cabluri de otel, loc perfect sa-ti rupi gatul. Drumul Rosu nu are pamant, arata ca un drum de tara "asfalatat" cu pietre, doar Ruia si Kanzel arata ceva mai bine, iarba mare iti da ceva mai multa incredera ca schiul o sa ajunga intreg acasa.
Partia Ruia asa cum am gasit-o sambata:

Si cum era acu un an, cand ne bucuram de zapada mare cat casa:


Partia Kanzel, micuta dar frumoasa:


In dreapta e o padure faina (prin martie ne-am dat de multe ori, am luat si ceva copacei dar cine i-a numarat ):

Varful Postavaru si Adi intrat in noroaie:


Piatra Mare si Ciucas:

Brasovul:

Ajunsi sus ne-am bucurat de o panorama excelenta: in dreapta Fagaras, Piatra Craiului si Iezerul Papusa. In stanga: Penteleu, Siriu, Ciucas, Grohotis, Piatra Mare, Neamtului, Baiului.
In centru crema cremelor: nordul Bucegiului cu turnurile Caraiaman, Costila, Morar, Tiganesti si Scara acoperite de zapada ( Hornurile Malaiesti si Tiganesti aratau excelent, cred ca se putea schia acolo fara probleme).
Piatra Craiului, Iezer in stanga si Fagarasul:

Magura Codlei si Tara Barsei:

La coborare distractie mare, o panta foarte abrupta nu ne slabeste pana in Timisul de Sus prin...padure. La 16 30 suntem in gara din Timisul de Sus, ridicam degetelul pentru Ia-ma nene si ajungem sanatosi-voinici la masina lasata in cartierul Noua.

In Postavaru se merita sa mergi la catarat in Rasnoave si sa te bucuri de schi in zilele cu zapada mare si putina lume ( recomandarea ar fi pentru luna martie) dar pentru trasee nu stiu ce sa zic. E plin de ursi iar golul alpin lipseste, tot muntele e acoperit de padure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu