vineri, 17 decembrie 2010

Azi Sinaia

Sinaia ramane un loc special care iti ofera foarte multe variante de coborare intre 2000 si cota 1400 si din pacate a ajuns o destinatie foarte foarte SCUMPA. Azi am schiat pe carp, pe pietrele imense de pe drumul de vara si in valea dorului cu Alex si Dan. Omatul a fost dar nu prea, a nins o idee, cam 20 de cm, cu ceva zapada buna pe fata mare a carpului si pe "partia" tarle ( asa cum zice primarul orasului) peste un strat de gheata-zapada (pe papagal nu am ajuns dar sigur a fost bine si pe acel valcel), fara placi de vant. Dar drumul de vara nu ne-a iertat si doagele au avut de suferit, pietrele au avut grija sa ne lase santuri noi in talpile schiurilor.

Putina actiune:



In valea dorului zapada a fost buna pe sub telescaun, au batut-o si parea OK. A fost singurul loc unde s-a putut schia, valea soarelui si partia din dreapta erau pline de iarba si drumuri forestiere noi noute.

Radem, glumim, mai spunem o poveste dar se face tarziu, Dan si Alex mai aveau o coborare in valea dorului si mi-au spus ca or sa se retraga cu telecabina (pentru a salva schiurile), eu am plecat singurel cuc pe carp. M-am dat foarte incet dar am nimerit o piatra imensa acoperita cu un strat mic de 10 cm de omat. M-am trezit 3 m mai in fata si cu un schi bine infipt in piatra buclucasa si gaurit in zona cantului, dar am avut noroc cu casca ca sigur nu am cazut pe ceva moale ( vezi intamplarea din Ciucas).

Trec de carp, de data asta schiez ceva mai usurel si ajung la interesectia cu drumul de vara. Dau schiurile jos, ma lupt dupa mult timp cu claparii normali ( cam grele fara talpa de vibram) si pana la 1400 ma bucur de peisajul frumos de iarna. Ninge usor iar Sinaia e pustie. Ajung la masina si apar si baietii foarte fericiti. Au coborat pe Tarle si au dar de zapada excelenta pe fir. Aproape 200 de m diferenta de nivel de bucurie.
Stiu ca e scump, am platit 72 de lei pentru 2 coborari pe Carp si 3 coborari foarte scurte in valea dorului ( o gramda de bani care nu se justifica) dar am plecat acasa cu un zambet pe buze . Nu e pentru prima data si trebuie sa recunosc ca in Sinaia imi place, pacat ca exista patroni de instalatii.

Un comentariu: