joi, 9 decembrie 2010

Predeal


In Predeal am promis ca nu mai ajung, in acea "statiune" plina de cocalari roz care poarta adidasi nike aurii cu sosete lungi trase peste blugi, asculta manele noi la celularul mobil si se dau la vale calare pe pungi de Cora ( Zara pentru smecherii cu bmw si haudi), sau cu capacul de la veceu pe mijlocul partiei. Mi se face scarba cand vad ce arhitectura a aparut dupa revolutie, un "monument artistic" care seamana perfect cu zona Piata Rahova mutata la munte. De partii nu mai zic, neagra cea neagra e o mare frectie daca o compari cu albastra 5 din Bansko ( cea cu marele zid), dar a noastra e de sase ori mai scurta si e tot timpul impodobita frumos cu pietre.
Bun, sa revenim la poveste. Duminica la prima ora plec spre Valea Prahovei cu Sab, Gump si Dragos cu un singur plan in minte: sa coboram pe placi si schiuri carpul din Sinaia. Dau un telefon la cabina si mi se spune ca nu e zapada, iar instalatia lui Sarbu nu urca azi din cauza vantului. Suna si Gump ca nu era sigur de ce i-am povestit si i se confirma ca asa e. Pai...sa fie Predeal ca arata bine pe camerele web. Zis si facut, l-am lasat pe Dragos in Busteni, el urma sa urce pe Valea Cerbului iar noi ne-am vazut de drum pana la destinatia Predeal. Prima surpriza nu s-a lasat asteptata, nu am platit parcarea iar la telescaun erau maxim zece masini. Zapada aveam peste tot, iar atmosfera era deosebita.
Fac o urcare pe piei si las primele S-uri ( bine, e mult zis S-uri, zapada era cam grea si s-a lasat cu o linie cam dreapta si multa topaiala ca sa tin varfurile la suprafata, dar mi-a placut). La 10 30 au dat drumul la telescaun si hop si a doua surpriza: nu exista puncte, abonamente... pentru a urca cu telescaunul lui Sarbu din Predeal trebuie sa platim 16 lei urcare. Il injur dulce pe patronul Telefericului SA cu tot cu proteveul lui si cumpar trei urcari ( 48 de lei ....asa ca e criza).
Cum a iesit? Pai a fost bine, cred ca e a doua oara cand am schiat in Predeal si nu am dat de pietre sau de gheata si am prins un pulvar de 40 de cm ( in unele zone sarea bine de 50).

Sab in actiune:
Catalin:
Malutzu:

Si je:


Cam a asta a fost gasca cu care am schiat pe partie, grupul skivirusatilor:

La a treia coborare ma intalnesc cu Silvia si Catalin care urcau spre cabana Garbova cu schiurile de tura. Scot pieile, pun legatura in modul walk si incepem urcusul spre Clabucetul Taurului. Ce am gasit sus, nu pot sa descriu in cuvinte si nici in imagini ( pozele sunt facute cu telefonul mobil). A fost o tura foarte scurta dar a iesit neasteptat de frumoasa:






Poza facauta de Catalin Pobega. Am reusit "performanta" sa alunec ( ca schi nu pot sa numesc) cu piele de foca, claparii desfacuti si legatura lasate in modul walk. Interesanta experienta:


2 comentarii:

  1. Cred ca e un sentiment fain cand e partia goala si ai ocazia sa "incepi" zapada:) eu m-am multumit cu facut poze in BV duminica :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu merg in fiecare vara la munte... Nu am avut ocazia sa merg iarna acolo, dar sunt sigura ca mi-ar place sa ma aflu pe o partie alba, fara urme de pasi pe ea... Imi place blog-ul tau :D Tine-o tot asa !

    RăspundețiȘtergere