luni, 1 august 2011

Creasta Baiului pe doua roti


Catalin vine cu o propunere buna, greu de refuzat: sa facem o tura de bici cu plecare din Maneciu prin Tabla Butii si Manastirea Suzana. Facem calcule, ne uitam pe mersul trenurilor, mai facem calcule si ... schimbam planul pe ultima suta de metri. Sase ore nu sunt de ajuns pentru a termina tura de la Maneciu si alegem creasta Baiului cu plecare din Azuga. A fost un traseu frumos, linistit, departe de galagia si nebunia de pe Valea Prahovei si cu peisaje greu de uitat.

Traseul: Azuga-Culmea Sorica-Creasta Baiului-Posada-Comarnic ( 4 km pe un DN1 plin de masini si autocare). Distanta: 41 km. Diferenta de nivel: nu am idee, stiu ca am impins mult si bine bicicleta, o ora jumatate pana am iesit in creasta principala.

Mai multe poze gasiti pe contul meu de picasa: Vizualizare album

Urcarea din Azuga a fost dura, forestierul care duce spre culmea Sorica a inceput foarte aproape de drumul national si ne-a lasat in creasta Baiului, langa gondola. Am impins bicicletele mult ( parca prea mult ) dar a meritat, am salvat 18 lei ( urcarea cu gondola) si am lucrat putin la conditia fizica☺.

Un vant rece nu ne-a lasat sa stam la povesti, ne-a luat in primire cum am iesit in golul alpin si pentru cateva ore ne-a facut sa uitam de atmosfera incinsa din Bucuresti.
Aerul rece ducea cu gandul la peisajele de toamna, am avut culori tari si o vizibilitate excelenta. La coborare am fost cel mai lent, am mers incet si sigur, iar baietii ( echipati cu biciclete suparate full suspension) au avut multa rabdare si ma bucur ca nu m-au fugarit prin portiunile ceva mai tehnice.

De la stanga la dreapta: Thenutz (Danutz), Catalin, Mariusica si Mihai.
Catalin la deal:
Doi cai frumosi:
In ultimul plan se vede timid Ciucasul:
Seara s-a terminat cu o poveste urata cu CFR-ul si cu trenurile lor vestite, "pline de vagoane pentru biciclete". Pentru a pastra un limbaj decent prefer sa nu o public pe acest blog. Din pacate am ramas cu un gust amar din cauza nasilor, ne-au stricat o zi excelenta consumata sus pe munte.

8 comentarii:

  1. Din Comarnic poti merge pe forestier pana in Sinaia- ai 2 variante-pe jos pe langa Prahova sau pe sus pe la mănăstire, peste pod si apoi prin padure.
    Cu CFR.ul daca desfaci bita si ii scoti rotile,adica o faci pliabila nu plăteşti nimic, altfel plăteşte intre 50mii-si 150mii functie de distanţă. Nu ai voie cu bita pe interciti, tot regulamentul il gasesti pe site la cfr eu ma cert săptămânal cu naşi cand nu am chef sa urc Predealul cu bita din Brasov. Asta iarna erau vagoane de bita cam la toate trenurile, daca e vagon de bita nu plăteşti nimic. Acum vara numai sunt vagoane de bita decat la 2 trenuri;) din Brasov;). Bubulu.Din Comarnic poti merge pe forestier pana in Sinaia- ai 2 variante-pe jos pe langa Prahova sau pe sus pe la mănăstire, peste pod si apoi prin padure.
    Cu CFR.ul daca desfaci bita si ii scoti rotile,adica o faci pliabila nu plăteşti nimic, altfel plăteşte intre 50mii-si 150mii functie de distanţă. Nu ai voie cu bita pe interciti, tot regulamentul il gasesti pe site la cfr eu ma cert săptămânal cu naşi cand nu am chef sa urc Predealul cu bita din Brasov. Asta iarna erau vagoane de bita cam la toate trenurile, daca e vagon de bita nu plăteşti nimic. Acum vara numai sunt vagoane de bita decat la 2 trenuri;) din Brasov;). Bubulu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Bubulu pentru informatii. Chiar am vrut sa te sun, sa ne spui o urcare din Azuga spre creasta Baiului "mai umana". Felicitari pentru tura de la Maneciu, a fost superba :)

    RăspundețiȘtergere
  3. "Din Comarnic poti merge pe forestier pana in Sinaia- ai 2 variante-pe jos pe langa Prahova sau pe sus pe la mănăstire, peste pod si apoi prin padure"- Daca stiam salvam plamanii. Ne-au rupt autocarele, lasau tone intregi de noxe in spatele lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. E o tura la care ma gandesc si eu dupa ce-mi mai pun la punct skill-urile MTB :D
    Ma vad imping la ea fara probleme, dar la vale mai am ceva de lucrat la capitolul viteza...

    RăspundețiȘtergere
  5. La vale si eu am fost un "mare" campion :))). La urcare sau la impins sunt ok, e placut dar la vale e "mai grele".

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow! Super! Nu ati avut probleme cu cainii turmelor? Ca stiu ca sunt vara o groaza pe acolo.

    Pozele sunt superbe! Daca sunt facute cu aparat compact, atunci nu mai ai nevoie de dslr! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt facute cu un amarat de compact. Lumina a fost foarte buna, era rece afara si culorile erau excelente. Nu am avut probleme cu cainii...si pe mine m-a surprins :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu bicicleta pe carari de munte...un lucru cu care nu m-am impacat desi am multi prieteni carora le place :) Foarte fain voiajul vostru...la fel si pozele!

    RăspundețiȘtergere