duminică, 27 mai 2012

Ultima zi de ski pe Valea MoraruluiCred ca am scris de multe ori, dar vreau sa ma repet: IUBESC SCHIUL PE VAI!!! si daca strangi o gasca de 12 prieteni si un catel pe nume Happy, tura sigur o sa fie PERFECTA. Asa a fost si pentru noi, 12 temerari cu schiurile sau placile in spinare au pornit de la Babele spre Varful Omu pentru o ultima tura de ski pe vaile de abrupt din Bucegi.

O sa pun mai multe poze cu drumetia noastra, a fost scurta fata de alta dati, am facut platoul in mai putin de doua ore, timp in care s-au legat noi prietenii, au curs multe discutii si glume. Asa ne place, asta inseamna sa schiezi pe vai, sa socializezi, sa te bucuri de vremea buna de mai si sa iti iei ramas bun de la cel mai frumos dar pe care ni l-a oferit natura: ZAPADA. Repet, schiul pe vai nu inseamna o zi intreaga de ski, e o aventura cu prietenii, e o poveste care nu poate fi gustata de oricine. Schiul pe vai in luna mai e cea mai frumoasa drumetie pe care poti sa o faci pe vaile din Bucegi. 


Si tot ca o satisfactie, am fost doi constanteni ( iar cu Happy trei dobrogeni) care am am ajuns cu doagele sus pe munte in luna lui mai. Ne-am nascut departe de munte, l-am descoperit foarte tarziu dar il purtam acum in suflet si asta ne face mult mai fericiti. O asteptam pe Diana sa revina in gasca de constanteni, dar acum se pregateste sa fie mamica copilului nostru. Mai e putin, in iulie o sa apara pe lume un Dumitrel mic.

Cel mai tare ma bucur ca Sorelul, a facut marele a pas si a coborat pentru prima data o vale pe schiuri. S-a descurcat excelent, s-a vazut ca are experienta si a schiat una dintre cele mai frumoase vai din Bucegi:  fara nicio problema.

Si sa nu uitam de Mariana, sarbatorita zilei, care ne-a cinstit asa cum se cuvine cu cea mai buna sampania la Varful Omu.Happy cea fericita :)


Baraca cu inimioara. Aici am facut prima si ultima pauza, Bogdan a fost seful de trib si ne-a fugarit bine pana la Omu:


Nicu si Coltii Morarului:


Mariana, sarbatorita zilei trece de Cerdac. Mai jos se vede Mecetul Turcesc, o stanca imensa de calcar ce domina Valea Ialomitei:Valea Gaura e COLOSALA:


Sarbatorita nu sta pe ganduri si scoate doua sticle de sampanie la Omu. La multi ani Mariana si sa ne vedem sanatosi pe munte si la ski:


Cosmin, castigatorul Malinului 2012;


Strangem claparii si incepem coborarea. E ultima pentru mine:Elegant:Primele viraje pentru Sorelul. E inclinat la inceput, cam 37 de grade sub varful Omu, dar pe zapada de primavara se schiaza usor. Bravo Sorelul!!!Omatul e perfect, toata lumea e multumita. Virajele curg elegant, asa ne place pe vai:
Cel mai mic suflet din grupul nostru:


Bogdan e primul la deal si la vale. El e seful de trib, asta stiam de la inceput:


Valcelul secundar al Morarului. Aici au murit multi oameni intr-o avalansa monstru in timpul unui concurs de ski de tura. A fost o mare drama...Hai Sorelul ca mai e putin si dam schiurile jos. Asa sunt vaile, scurte dar frumoase. Sunt pentru cunoscatori :)
Canionul are o zona ceva mai expusa cu o mica crevasa. Nu riscam, derapaj la discretie pentru toata lumea:


Sfarsit de sezon, legam schiurile de ghiozdane si gonim spre Gura Diham. Jos sunt 32 de grade, simtim ca ne topim... Iarna noastra s-a terminat, urmeaza o asteptare tare lunga in sufletul meu vesnic alb.

Un comentariu: