marți, 8 ianuarie 2013

Clabucetul Azugii



Recunosc ca nu ma omor dupa schiatul prin padure, dar daca s-a ivit ocazia sa scapam de uraganul ce a pus stapanire pe zonele inalte si sa ne bucuram de un pulvar bun ascuns la baza muntelui, clar nu puteam sa refuzam aceasta "oferta".
Gasca mare, omatul bun si pofta de urcat la deal (cam mica pentru unii) au fost ingredientele zilei. Printre noi a fost si Silviu Balan, cel care a  traversat creasta Fagarasului pe schiuri in doua zile, avea sa fie primul la deal  si alerga in modul turbo pe o panta serioasa, de parca eram la un concurs de schi de tura. Bubulu, omul care stie orice colt de dat la vale din muntii Baiului sau Bucegi, trebuia sa fie cel cu glumele.
Laurentiu, cel care a ajuns intr-o singura zi cu bicicleta pe Moldoveanu, urca de parca nimic nu-l grabea, dar reusea  fara niciu efort sa se indeparteze de langa grupul nostru, iar noi : Tomcat cu Geo si subesemnatul, paream cei trei chinuiti de soarta si "sufeream" in tacere la deal, intr-un peisaj de poveste.

Iarna aceasta parca are ceva special, ceva ce am intalnit pentru prima data la schi de tura in Muntii Ciucas si cred ca o fie si atunci cand o sa termin sezonul de schi la sfarsit de mai pe Valea Morarului, alaturi de cei dragi. Asa a fost si anul trecut si nu vreau sa renunt la aceasta mica "traditie".

Greu la deal dar frumos la coborare, pe un omat proaspat de 30 de cm, zambetul apare usor iar placerea de a aluneca trebuia sa fie maxima.
Pentru multi o asemenea zi nu inseamna mare lucru, dar eu ajung cam rar la munte si sa prind asemenea conditii de dat la vale, ma face sa ma bucur ca un copil mic cand si-a gasit jucaria preferata. Cred ca asa se intampla, dam in mintea celor mici si radem natural ca fetita mea de sase luni.

Pozele sunt facute de Laurentiu Barza:

Paream pierdut in spatiu, nu stiu ce aveam dar sigur nu eram in apele mele:

El e Silviu, omul turbo la deal:

Cam asta era atmosfera:

Sa inceapa distractia, peile jos si gata de dat la vale. El e Bubulu, omul care schiaza orice, oricand...oricum:

Si noi:

Si "un scurt filmulet" facut de Bubulu:

Un comentariu: