duminică, 7 aprilie 2019

Peles si Pelisor varianta 2019

Suntem la doi pasi de Sinaia, dar terenul de joaca pe care muntele Furnica mi-l ofera e unul fantastic, iar cele doua vai din Bucegi sunt de fiecare data intr-o liniste perfecta pentru schi in afara partiei.
E o tura cu doagele pe care am facut-o si anul trecut, dar parca acum a iesit mult mai bine, cu doua coborari mai lungi si cu zapada foarte buna. Pe Valea Pelesului am coborat 150 de m diferenta de nivel mai mult ca in 2018, pana la saritorile mari ce dau in Poiana Stanii Regale, iar pe Valea Pelisorului am prins un firn exceptional.

La fel ca anul trecut, Lula mi-a fost partenera de drumetie. Saraca a alergat dupa mine mai bine de 2100 de m diferenta de nivel la vale, am dat si un valcel din stanga Papagalului de incalzire, dar inca are resurse bune si e tare fericita cand merge pe munte.

Sezonul de schi de tura cred ca s-a terminat pentru mine, cu putin noroc mai dam cu toata familia o coborare in Valea Dorului, iar la sfarsitul lui aprilie trecem la vaile din Bucegi si posibil o ultima tura de schi biciclism in Fagaras.

Valea Pelisor, firul din stanga cum cobori:







Valea Pelesului:



















========================================================================
Cred ca a fost ultimul Carp, cu o incalzire pe valcelul din dreapta Papagalului cum cobori spre drumul de vara (nu stiu daca are un nume, dar e tare fain). Zapada a fost excelenta si din belsug.
 Valcelul din stanga Papagalui. L-am schiat iarna acesta de mai multe ori, rar prinzi zapada in aceasta zona.



 Si un Carp clasic si frumos de ramas bun:



2 comentarii:

  1. Foarte frumos. O mica observatie: track-ul de Google Earth indicat ca fiind coborarea pe Valea Pelesului in partea superioara cel putin pe harta se regaseste sub numele Valea cu Genune. Se poate o clarificare? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare, Acum am vazut comentariul si....e posibil, am gasit mai multe variante si una ar fi asa. Dar....nu pot sa ma pronnunt 100%

    RăspundețiȘtergere