joi, 21 iulie 2011

Baia de Fier ( Pestera Muierii) si Transalpina


Mai multe poze gasiti pe contul meu de picasa. Pozele au fost facute de Diana: Vizualizare album

Ceva detalii despre alpinism la Pestera Muierilor aici.

Luna trecuta, cand iarna a pus stapanire sus la munte ( in Bucegi si la Balea ningea ca in povestile de craciun), iar in Bucuresti ploile duceau cu gandul la o toamna tarzie imbracata in gri, am pornit la drum cu Diana si Dragos la catarat in zona Pesterii Muierii ( langa Baia de Fier). A fost un weekend neasteptat de frumos, fara coduri galbene in acea zona si cu o temperatura placuta in nordul Olteniei. Am gasit multe trasee de catarat pentru incepatori, foarte bine asigurate si fara sa fie "invadate" de zeci si sute de echipe de cataratori, ca la Basarobov sau ca pe Valea Prahovei. Am reusit sa urc un 6+ mansa in adidasii de munte ( sau 6 curat, trebuie sa verific informatia), dar "momentul de glorie" nu a tinut mult. Odata ajuns in top, m-am uitat la haul de peste 20 de m si m-am panicat. Retragerea a fost un mare circ, Dragos striga la mine ca totul ok si ca sunt bine asigurat in coarda lui nou nouta...Dar eu nu si nu, aveam tot felul de argumente de domnisoara: ca e prapastia prea mare, ca am picioarele prea scurte ( am 1 87, nu stiu ce aveam in minte atunci), ca nu mai puteam de frica... Dupa zeci de incurajari din partea Dianei am reusit sa ajung cu bine la baza peretului, eram alb ca varul la fata si aveam o voce tare ciudata. Dar greul a trecut si rasplata a fost pe masura: o ciorba de vacutza cu gust de talpa la o bodega-terasa asezata strategic la intrarea in Pestera Muierii.
Clar nu sunt mare catarator si recunosc ca sunt sporturi care mi se potrivesc muuuuulllllt mai bine :).

Autostrada Bucuresti Pitesti:
Animalut mic si simpatic:



Dragos in actiune:


Ne-am intors pe Transalpina, cel mai inalt drum asfaltat din tara. Pe creasta Parangului vremea nu a tinut cu noi, sus in pasul Urdele temperatura nu trecea de 2 grade si un vant rece ne-a taiat cheful de poze si de stat afara. Peisajele ne-au lasat fara cuvinte, o sa revin pe Transalpina la inceputul lui septembrie cu bicicleta pentru marea "catarare" pe acoperisul Olteniei.
Multumesc Diana pentru poze:
Din Baia de Fier am urcat pe Transalpina prin Novaci, drumul a trecut prin Ranca-Pasul Urdele si am coborat la Obarsia Lotrului-Voineasa-Brezoi-Valea Oltului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu