Muntenegru e o tara mica, cat Dobrogea noastra, dar care ofera multe de vazut.
Pot sa zic ca o saptamana cat am petrecut noi in zona de munte, cat si in cea a litoralului muntos cu deschidere spre Adriatica, nu e suficienta. Sunt multe de vazut, dar ruta de intoarcere era prin Croatia si imi pare rau ca nu am ajuns si in zona lacului Skadar.
Aici e de revenit, preturile sunt inca decente, din pacate nu am ajuns in zona lacului Skadar, nici litoralul nu pot sa zic ca l-am vazut in zonele cu plaje de nisip si ideea de a cupla zona ramasa cu Albania, o sa prinda contur intr-un viitor indepartat. Ne-a placut mult aceasta tara cat doua judete din Romania, totul e la trei ore maxim de condus, iar mama natura a fost extrem de generoasa cu cei 600.000 de locuitori ai Muntenegrului.
Vremea a fost ideala, am avut o vreme racoroasa in zona montana, cu minime de 4 grade de dmineata in statiune Žabljak si o vreme placuta la mare, de maxim 32 de grade. Perfect as putea zice. Noua ne-a placut mai mult in zona montana, dar nici marea nu e una clasica, in zona Kotor-Budva sunt munti de 1500 chiar 1700 de m care se varsa fix in Adriatica. E placut, dar parca prea aglomerat.
Durmitor si imparatia calcarului in Muntenegru si Varful Bobotov Kuk.
Pentru prima dată la rafting, o baie in Tara la 12 grade, o săritură Demnă de un constănțean și o plimbare de seara la Lacul Negru. Daca zona canionului Tara e unu la unu cu Valea Cernei și trebuie să ne mândrim cu acesta bijuterie, apa râului Tara e din alta lume. Poate cea mai faina apa pe care am văzut-o până acum.
Kotor luat la picior si o zi petrecuta pe mare cu Diana. Am facut o mica drumetie, am urcat pe o carare foarte frumoasa, care pleaca dincolo de aripa nordica a cetatii si am coborat pe trepte. Trei ore si ceva, mers usor si cu o priveliste fantastica. Zona Kotor e deosebita, pacat ca sus sunt gunoaie ca in Romania, iar in zona cetatii daca nu esti la ora 8, nu prea gasesti locuri de parcare si dai de un blocaj monstru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu