sâmbătă, 26 septembrie 2009

Dor de munte, dor de Bucegi


Ma indrept spre culmile inalte. In dreapta drumului ce duce spre Poarta Branului se vede Valea Gaura, acolo totul pare un vis invaluit de albul diminetii reci de toamna. Ora 7 ma gaseste singur pe ulitele Branului, cu un singur plan sa urc spre cetatea Bucegiului. Ultimul si primul antrenament pentru Maratonul Craiului ( suna aiurea dar concursul acesta simt ca imi sufla in ceafa), cu un plan maret sa plec din Bran, urcusul sa fie pe Gaura, sa cobor pe Valea Ialomitei, din Pestera sus la Babele si coborarea spre Busteni sa fie pe Jepii Mici. Anul trecut la MPC am alergat ca Gigi la inceput sa fac si sa dreg, dar dupa 4 ore urma sa renunt ca un praslea mic si bleg.

Cascada Moara Dracului:


Valea se deschide si cabana Omu pare din ce in ce mai aproape.


Valea Moraului:

Poate cel mai frumos varf din Bucegi: Vf Bucsoiu

Muntii Neamtului si Ciucas:

Cataratorii patrei, la Omu erau n straini si o mana de romani. Si ce romani, plini de curaj si mari alpinisti:

Intalnierea cu Radu, prietenul verisoarei preaiubite din Japonia: Salut prietene, mergem impreuna ca singur e cam naspa, frica mare de urs! Au trecut 3 ore jumate de cand am plecat din Bran, un timp bun pentru o drumetie dar pentru MPC cam slabut.

Costila:

Aproape de Cerdac drumul spre Valea Ialomitei coboara lin, pe Radu nu l-am vazut de ceva saptamani, aveam chef de povesti asa ca o luam usurel pana aproape de telecabina de langa hotelul Pestera.


Cascada mare de pe Valea Ialomitei, nu era asa de mare, toamna apare ca un firicel mic si timid.


Urcam spre Babele, accelerez putin vreau sa urc fara pauza dar simt ca nu are rost sa fortez, urmeaza o coborare care doboara picioare pe Jepii Mici.

Si Sfinxul, suntem la Babele, mancam o ciorba, bem un ceai cald si lenevim o ora. Nu e graba, nu ne prinde noaptea pe drum de aici o luam usurel pe Valea Jepilor:

Urmeaza un weekend de pauza ( la munca pentru binele meu si al firmei), si marela maraton din Crai. Anul acesta o sa particip cu Diana, nu exista proba de mixt ( ce fain ar fi fost) dar vreau sa alergam si sa ajungem la Finish impreuna. Nu conteaza timpul ca nu suntem noi sportivii patriei dar de data asta trebuie sa trec linia de sosire.

2 comentarii: